02 maj 2008

Framåt

I dagens lokala 1 maj-rapportering i Länstidningen fanns inte en endaste bokstav om vänsterpartiet eller Ung Vänster. Sossarnas förstamajfirande i alla hålor, med lika många intetsägande "slagord" som deltagare, upptog i princip tre sidor. Men på ledarsidan var den stora bilden tillägnad oss: Ung Vänster Östersunds tokigt fyndiga banderoll med texten

Vi pwnar folket
/EU
lös upp ledarskribentens artikel om jämställdhet. (Det är leetspeak och betyder "vi äger folket", "äger" med innebörden att EU har "tagit kontrollen över folket på ett fult sätt". Nytänk möter tradition kunde ju ha varit rubrik till den fina bilden, men alla bildsättare kan ju inte alltid träffa rätt.) Tyvärr, tyvärr finns själva bilden inte publicerad på tidningens hemsida. Men själva banderollen syns här:

Som sagt, nytänk i ordval - tradition i design!

Till min egen stora förvåning köpte jag i dag en ny cykel, en Skeppshult, bara två dagar efter att den gamla cykeln stals. Det känns way forward.

6 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Jag förstår nog inte det här språket. Jag börjar bli för gammal. Jag var ju med i ung vänster på nittiotalet. ;)

Elisabet Öhrnell sa...

Patrik! Man blir aldrig för gammal för att lära sig nya saker!!!11!!1

Olof sa...

Nisse pwanar banderoller LOL!!!!!!111

Anonym sa...

Haha, schysst banderoll!

Nisse Sandqvist sa...

Ett förtydligande: Ung Vänster Östersunds banderoll, inte min. Jag deltog inte i den omfattande kreativa process som ledde till formuleringen som sådan, däremot geggade jag på lite extra färg och fotograferade det hela.

Elin Morén sa...

Jag älskar banderollen.
Jag älskar inte LT.