06 november 2007

Tydligt om moderata kriminella

Lena Smedsaas skriver en rimlig analys för TV4. I korthet har vanligt folk helt enkelt inte den erfarenheten av svartarbete som eliten i borgarpartierna har. När moderaterna då dessutom i all befintlig retorik refererar till just låginkomsttagande arbetare så är det en sjuk inkonsekvens.

För övrigt har Kalle Larsson för en gångs skull kommit igenom rätt bra i media, med sitt förslag om en delegation mot fusk. Till skillnad från borgarna, som lägger all skuld på de små människorna som fördrägligar tillvaron med extra hemmadagar eller lite mer sjukersättning, vill Larsson komma åt storskurkarna, typ moderater i ledande position.

Andra riksdagsledamöter var här i Östersund i dag, för att liva upp vår vardag. Närmare bestämt Ulla Andersson, Peter Pedersen, Marianne Berg och Hans Linde. På bilden nedan syns de i ett inte jätteentusiastiskt skede, diskuterandes partipolitik med partikamrater från länet:

Vi är kroniskt dåliga på att ta bilder i vänsterpartiet. Det här var typ dagens enda bild...

6 kommentarer:

Elisabet Öhrnell sa...

Fast sånt vidare genomslag fick inte Kalle Larsson. Nu, klockan 00.54 onsdag 7 november, finns inte artikeln du länkat till på tv4-nyheternas hemsida.
Och ni borde fan gå en fotokurs inom vänstern i Jämtland.

Nisse Sandqvist sa...

Okej, de tog bort artikeln på TV4. Kanske var det inte så viktigt, kom de på. Jag lägger till ett par notiser från DN och SvD. Kul att det står "vänsterpartiet (v)" i TT-telegrammet.

Jo, mediekonsumenter, det här okända partiet - vänsterpartiet - brukar vi förkorta med bokstaven "v". När det står (v) efter ett namn betyder det alltså att personen kommer från det här okända partiet, från vänsterpartiet. Vi förutsätter att ni inte har koll på det själva - det används ju ändå så sällan.

Var God Dröj sa...

Jag blev förvirrad av den där förvirrade mannen som letat sig in till mötet.

Nisse Sandqvist sa...

Var God Dröj: Jo, han visste minsann både hur det var och är. Och hur det borde vara, eller i alla fall kan vara om det inte blir som det var, vilket det ju inte är, eller åtminstone utan vänsterpartiet hade varit. Jisch!

För övrigt tycker jag att de resonerade väldigt vettigt, partisterna. Det känns tryggt att ha dem i riksdagen, som folklig motvikt mot regeringsunderlaget.

Elisabet Öhrnell sa...

Nu är jag inte riktigt med. Vadå förvirrad man? Är det nån som är förvirrad här så är det väl jag? Och förvirrande är att "var god dröj" verkar helt kattfixerad. Vilket är förvirrande för en som lever ihop med ett gäng katter...

Nisse Sandqvist sa...

Mor: Meget godt.