20 februari 2009

Äntligen nytt i media!

I dag har två nya tidningar kommit i mitt brevinkast.

Den ena är Efter Arbetet, som alltså är gamla socialdemokratiska Arbetets efterträdare på (i första hand den skånska) tidningsmarknaden. Nu under ledning av Johan Ehrenberg och med beteckningen "oberoende socialdemokratisk". Jag gillar den skarpt. Den påminner om Aftonbladet med korta artiklar varvat med reportage och en layout som andas trovärdighet och generös budget. 30 sidor lång är den också nästan som en riktig Aftonbladet i omfattning.

Till innehåll sviker den inte. Jag får känslan av att man vill konkurrera innehållsmässigt med LO-tidningen - skillnaden dem emellan är att LO-tidningen har oändligt mycket mer textmassa och ett mindre läsarvänligt format. Man lyfter fram frågorna om arbetslöshet, Israelbojkott, polisvåld och storbankernas vinster. Dessutom vänder sig tidningen med sin fylliga nöjesavdelning till en bredare, ung läsarkrets.

Och speaking of ung läsarkrets - Ung Vänsters tidning Röd Press är tillbaka! Nu med snyggare papper, men med samma fräcka och roliga samhällskritik som förr. Och texter som spänner från Colombia till bostadspolitik, från fildelning till papperslösa, från Barack Obama till Timbuktu.

Kort och gott: DN har en trygg läsarkrets i statsbyråkratin. Du förtänar något bättre! Teckna en prenumeration (eller två, och ge bort en till någon som också behöver andrum från den borgerliga hegemonin)!

Efter Arbetet: Helår 350 kronor.
Röd Press: Helår 200 kronor.

Inga kommentarer: