20 april 2007

Hej och haussa sd?

Det var då ett erbarmligt gnäll om rasistpartiet nuförtiden. Inte bara ska de gå en runda som artiklar efter tevedebatter (mest i obskyra kanaler, förvisso, men ändå) utan även deras övriga förehavanden är ämne för uppmärksamhet. Nu senast får vi veta att de inte tillåter Expo att delta på årsmötet i Köpenhamn. Wow, vi antecknar genast i intresseklubben.

Finge vänsterpartiet lika mycket uppmärksamhet för varje liten sak vi gjorde kunde vi helt upphöra med vårt basarbete. På grund av de ständigt återkommande kopplingarna till sd - "Folkpartiet debatterar mot sd", "Sd kan tvingas skjuta upp årsmöte", "Sd portar tidningen Expo" - aktualiseras rasisternas åsikter hela tiden i vårt medvetande. De får fem gånger så mycket uppmärksamhet som de andra partierna i frågor som rör så kallad integration, och de håller närmast på att bli remissinstans i frågor som yttrandefrihet och invandring.

Tänk om vänstern fick höras, på sådana premisser! Våra åsikter om exempelvis ekonomisk demokrati, arbetslöshet, utrikespolitik och utbildningspolitik är nog så kontroversiella. Det vore helschysst om vi vid varje tillfälle som en central aktivitet ägde rum fick en flock med tidningshyenor på oss som sedan pliktskyldigt förde allt vidare i samhällsdebatten.

Men nu får vi inte den uppmärksamheten. De som får synas mest är alltjämt de som går med på den blåbruna elitens verklighetsbeskrivning. Även om det undantagsvis går att få en debattartikel publicerad är det ett hårt arbete att vara systemkritisk på riktigt i dagens Sverige.

2 kommentarer:

Elisabet Öhrnell sa...

Jamenvafan, ni får väl komma med några idéer som är tillräckligt skogstokiga för att medierna ska nappa! Det är ju det allting går ut på - det och nakenchocker och sånt. Ni får väl gå nakna i förstamajtåget - det kanske skulle räcka...

Nisse Sandqvist sa...

Men vi vill ju inte ha nakenchocker, vi vill ha socialism. Är inte det skogstokigt nog? Jeg föler meg alldeles desillusionert.