02 september 2007

Högerhybris?

Ibland måste man undra hur det är ställt i Muf. De har arbetsstämma i Sundsvall nu i helgen, vad nu det innebär. Jag läser på hemsidan att det är de politiskt djupsinnade som dominerar:

Stämman antog en motion som uttrycker sitt stöd för åsikts och yttrandefrihet med resonemanget det är bättre att möta odemokratiska och inskränkta åsikter med argument i en öppen debatt, inte med polis och domstolar.
Observera att Muf är liberalismens sista utpost i Sverige. Därför tog de sitt sunda, liberala förnuft tillfånga och röstade med ett rungande "amenvisst" för en legalisering av hembränt...

Dessutom debatterades och antogs en motion om legalisering av hembränning för privat bruk som i ett led för att avskaffa alkoholmonopolet och öka den personliga friheten.
Just det, "som i ett led för att avskaffa alkoholmonopolet och öka den personliga friheten". Kan fyllas på med hardcore-politik som "Kan själv", en kampanj för att höja statusen för arbetslösa, utbrända ensamstående mödrar.

"Vi ska forma en generation som tror så mycket på sig själv att de börjar misstro politiska system."
- Niklas Wykman, förbundsordförande Muf
Ja, när vår unga generation börjar misstro det nuvarande, marknadsliberala systemet, då är jag med på banan. Observera också att Niklas Wykman är en så go' kille så han klarar att göra en riktigt flashigt klippt audiovisuell personlig presentation av sin kampanj.

Skola, skatter och fackföreningar - det är många som vill att du inte ska kunna tro på dig själv.
Jag kan själv inte säga det bättre. Muf är en för dålig organisation för att vara på riktigt.

Helgens sjukaste besked är dock beslutet i EMU-frågan. Muf är inte längre för EMU! Jisch, vad är det här?! Silly season i utspelstider? Nu när moderpartiet har makten måste vi vara ännu lynnigare? Kotlettfrillorna har fått hybris och bryter helt ny politisk mark. Undrar vad som händer med tidigare favvolåten "Med euro på fickan" nu. Zanna, åh, vad sker härnäst?

4 kommentarer:

Anders sa...

Whoa! Mr Sandqvist i farten! Det var fan inte igår. Hur står det till med frihetskämparna i Östersund egentligen?

Schysst blogg må jag säga, även om jag alltid håller mig på den neutrala "det blir som det blir oavsett vad vi gör"-sidan. Sidan som kanske är the greater evil i längden, men det får helt enkelt vara.

/Anders

Nisse Sandqvist sa...

Kampen mot Muf går bra.

Tack för blogguppmuntran, det behövs när vädret är såhär jävligt. Fast om du är neutral får du nog ta och flytta till Tyskland eller nåt, för nu måste vi faktiskt få alla i hela landet som inte är amöbor eller borgarbrackor att ta ställning emot den sittande regeringens politik.

Elisabet Öhrnell sa...

Ja, eller som nån har uttryckt saken nån gång (en aning fri och möjligen överarbetad tolkning):
"Problemet med världen är inte de dumma jävlarna som ställer till med allt elände, utan alla de tysta som låter eländet fortgå utan att reagera."

Anders sa...

Tyskland? Vad hände med alla vackra ord om Schweizerland?

Haha! Ja, "the greater evil" alltså! Jag låter bli att kommentera vad jag personligen tycker om det politiska läget. Jag är inte heller nöjd med den sittande regeringen men... nåja. En annan gång, en annan kväll. Jag tar ställning när det behövs.

Rent offentligt är jag faktiskt mest irriterad över finansministerns hästsvans hittills. Jag lovar att jag kan hålla i saxen när revolutionen kommer. Eller åtminstone hjälpa honom ur den där hiskeliga knuten. ;)