28 september 2007

Vänstermedia, lift me up!

Det är fredag kväll och jag läser veckans tidningsbunt. Den här veckan är det inte bara Flamman, Arbetaren, LO-tidningen och Fokus, utan också ETC (som nu är två tidningar, helskumt), Miljötidningen och Ordfront. Fokus är mitt svarta får - dess "politiskt obundna" ledarkrönika klingar troget partiliberalt. Annars är det vänstermedia for the win.

Ordfront har ryckt upp sig. Det är en mer radikal och tuff tidning nu än för ett tag sen. Även Arbetaren har förnyat sig, bland annat med Katrine Kielos som krönikör. Och Flamman spinner vidare på den fackliga tråden.

Vänstermedia verkar vara uppe i varv och inne på rätt spår. Inte på länge har det funnits så mycket engagemang och vilja bakom artiklarna och förslagen.

Att borgarna försöker att ta död på vänsterpressen genom att avskaffa presstödet är självklart, ungefär lika självklart som att de med fula knep avväpnar facket och urgröper välfärden. Jag hoppas att alla som läser det här beväpnar sig med vänstermedia snarast. De behöver oss läsare, och vi behöver dem ännu mer!

Flamman
Arbetaren
LO-tidningen
Miljötidningen
Ordfront

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad mycket vänstertidningar du läser! Proletären är bättre än någonsin just nu. Den får du inte missa.