14 december 2007

EU-grundlag för individen?

Lena Mellins analyser brukar vara skeva och ge en märkligt cynisk bild av vad politik är. I dagens EU-krönika skriver hon om EU:s nya fördrag med en lika fördummande som bisarr vinkel:

Ibland är världen inte riktigt som man tror. [...] Reinfeldt förlorar och du vinner. Det är faktiskt sant.
Nähä, vad trodde vi då om världen (alltså, om EU)? Att den styrs av dem som styr EU? Nej, det trodde vi förstås inte. Vi har lyssnat noggrant på Mellin och förstår därför att vad EU nu gör är att avhända sig lite makt, till förmån för oss. Vi vet att det egentligen är vi, med våra medborgarinitiativ, som tillsammans med våra regeringschefer har skrivit under grundlagsförslaget. "E" i EU står faktiskt för "Altruistiska", alltså Altruistiska Unionen - den som gör saker av ren omtanke om medborgarna - men AU var ju en förkortning som svartingarna redan har lagt beslag på, så det fick bli EU. Om vi inte hade haft EU så hade vi inte heller haft demokrati, fred, miljö, iPod och en massa andra bra saker. Det är faktiskt sant. Ibland är världen sannerligen inte som man tror.

Reinfeldt, han skriver förstås under den här grundlagen för att han månar så mycket om individens makt över sin egen tillvaro. Det har ingenting med de klassintressen och de ideologiska dogmer han står för att göra, som man kanske kan tro när man ser hur hans regering agerar i makt- och demokratifrågor. Om man trodde att den här grundlagen forceras av 27 EU-länders statsledningar mot en i många fall stor inhemsk opinion har man helt fel - för ibland, framför allt i EU-frågor, är världen inte som man tror.

När vi ändå bara hittar på och fördummar vill jag tipsa om en annan folkets fiende: Svenskt Näringsliv berättar sagor!

Om det finns nån rättvisa här i världen borde Lena Mellin förvisas till DN eller nån annan icke-oppositionell blaska.

Inga kommentarer: