22 februari 2008

Det händer i Venezuela

Just nu är Att Förändra Världen-kursen på sin praktik i Venezuela, så allt jag snappar upp i media om landet blir högintressant. I dag läser jag om en ruggig flygolycka med nästan 50 dödsoffer, som ska ha inträffat vid Méridas flygplats. När jag var i Mérida för exakt ett år sedan var flygplatsen en av de saker som fascinerade mig mest. I en stad omgiven av 5 000 meter höga bergstoppar har man klämt in en hyfsat stor flygplats i den plana delen av dalen. Rena eländet att ta sig till och från som pilot, antar jag, och tydligen är det lätt att misslyckas.

Mérida med flygplats, fotad från världens högsta linbana.

Att Förändra Världen-kursen har också en blogg, där de berättar om en del av de äventyr som händer längs resans gång. Det är mycket kul, men också många viktiga reflektioner och iakttagelser om Venezuela och venezuelanerna. Noteras kan bland annat att priserna sedan förra året har stigit med uppåt hundra procent och att det för tillfället mobiliseras för fullt inför lokal- och regionalvalen. Dessutom verkar karnevalen ha varit en mer spännande upplevelse för årets deltagare än den var när fjolårets kurs var där.

2 kommentarer:

ronnie sa...

Nisse! Kan du mejla mig bums för jag har en grej på gång till dig som du bara måste skriva om!

jag hittar inga mejluppgifter i din blogg nämligen!

jag heter ronnie och jobbar som pressansvarig för www.fargfabriken.se och här snart 2-3 april så håller vi tre paralella jätteevent i Östersund! Vi skapar en ny världsbank, Öppnar en stor samtida konstfilial och håller en konferens med talare från hela världen i syfte att lansera www.thenewworldbank.com

och du befinner dig i Östersund! Vårt mål är ju att sätta Östersund på världskartan så hör av dig så jag kan skicka över lite material!

mvh ronnie!

ronnie sa...

du når mig på press@fargfabriken.se

=D skriv NU!!!!

mvh ronnie