15 februari 2008

Fobi för Kuba, en nuliberal åkomma?

Det är nåt med liberaler och sjuklig avsmak för Kuba. Jag vet inte vad. Kanske är det deras tidigare tilltro till landets progressiva utveckling omedelbart efter revolutionen 1959 som, såhär ett halvsekel senare känns lagom fräscht, får dem att deklarera sitt äckel med jämna mellanrum.

Nu är det dags igen. Frida Johansson-Metso från Liberala ungdomsförbundet avslöjar att Kuba är fattigt bara någon meter från turiststråken. Och som vanligt nämns Ung Vänster i diskussionen om det horribla Kuba, denna gång har en medlem skrivit någonting om valen på Kuba och jämfört dem med andra valsystem - vilket såklart är helt världsfrånvänt och förtjänar krönikeutrymme i Göteborgs-Posten.

Jag åker till Kuba om en månad. När jag kommer hem ska jag vederlägga Johansson-Metsos galla och försöka bota nuliberalernas feberfrossa.

Innan dess ska jag ägna mig åt att blunda för den fattigdomens misär som breder ut sig i efterdyningarna av internationell kapitalistisk skövling.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena Nisse, sitter på Milko och Mattias Alsing frågar precis om du möjligtvis skulle vilja jobba denna sommar också? Isåfall v 25-34.Det skulle vara kanon, du är vårt förstaval.

Mvh Petter.