16 december 2006

Anna Sjödin avgår

Oj! Anna är en fighter, "i flera bemärkelser". Bästa debatten det här året med en sosse var nog hennes insats i valdebatten om bloggarnas roll. Där spolade hon helt populärpolitikerna med att stå för sitt dörrknackande och delande av flygblad: bloggning är inte det som organiserar vanligt folk, var hennes budskap.

Nu avgår hon som SSU:s ordförande, och lämnar ett väldigt mänskligt brev på hemsidan. Dessutom uppmärksammar hon ett initiativ mot det halvinstitutionaliserade våldet på krogarna, genom att sprida www.upprättelse.nu vidare.

Jag hoppas att SSU kan hitta någon vettig, karismatisk, inte-så-broilig-stockholmsbratsyndrom-människa att leda förbundet. Det skulle behövas en vettig ung socialdemokrati.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var ett mänskligt och vettigt brev. Och går man till länken upprättelse får man helt klart en annan bild än den mediabild de flesta fått av Sjödins äventyr på Crazy Horse. Jag blir inte förvånad. Efter att ha varit i Göteborg under EU-toppmötet och deltagit i demonstrationer och försökt prata med poliser där har man en lite annan bild av rättvisan här i landet än vad man annars skulle ha haft. I Östersund tror jag fortfarande att jag med visst förtroende kan vända mig till polisen, men i större städer undviker jag dom helst. Och självklart håller dom varann om ryggen, pojkarna med uniform. Krogvakter är nog f ö ofta dom som inte klarat testet till polisutbildningen. På grund av olämpliga värderingar eller psykisk instabilitet, till exempel. Samt att dom inte klarar de - förhållandevis låga? - krav på intelligens som ställs på en blivande polis. Nä, jag har verkligen inga höga tankar om folk som jobbar som vakter på krogar. Inte om poliser heller. Och framförallt har jag inga illusioner om att folk är lika inför lagen, eller inför vakten på krogen eller distriktsläkaren eller försäkringskassetjänstemannen eller socialtjänstpersonal eller arbetsförmedlare eller andra vi kan råka i händerna på och vara beroende av. Sensmoral: undvik dom. Gå inte på krogen, håll dig borta från poliser, bli inte sjuk eller indragen i underhållsaffärer eller pensionstvister som försäkringskassan är inblandad i; bli inte arbetslös eller beroende av socialtjänstens tjänster. Du är sannolikt körd om du inte är rövslickare nog, har de rätta kontakterna eller familjebanden. Vi vanliga dödliga ska helst bara hålla oss undan. För så funkar marknadsekonomin; lyckas du inte skrapa ihop x antal miljoner så du kan frottera dig med folk i de kretsarna, försöker du göra mesta möjliga av den löjliga lilla makt du har i ditt skitjobb. Du måste liksom hävda dig. Och det enklaste sättet är att trampa på andra. Såna som befinner sig i ett ännu risigare läge än du själv. Eller?
/Cynisk mor

Nisse Sandqvist sa...

Oh, så väl rutet. Kan inte lokaltidningarna till äventyrs låta dig kåsera med sånt däringt?

Anonym sa...

Även om dom skulle vilja, så vill inte jag...
/Mor,FD (obs versaler!)lokaltidningsanställd