02 december 2006

Fidel Castro och SVT provocerar

Kollade in på en av bloggsajterna för att se vad högern mest går i taket för, nu när staten inte längre styrs av kommunisterna, utan av riktiga arbetare. Och föga förvånande är det commie-scumb SVT som är mest skurkaktiga för tillfället (ett dåligt betyg på vänsterpolitikerna).

Ella Bohlin, KDU:s ordförande, är förstås indignerad och anmäler SVT till Granskningsnämnden för radio och tv. Castro pratar ju om Viagra i en trailer som SVT rullat! Nä, och sånt ska barnen se, va?! En skäggig diktator som skrockar om snusk och sedernas förfall? Vet hut! Som tur är vet moralens väktare inga gränser för vad som är skandal, så detta är ju då en av KDU utnämnd skandal. (Tja, kan man inte få uppmärksamhet på annat sätt, så...)

Problemet är förstås att man inte sänder ett entimmes debattprogram, där två Timbro-liberaler får skrika två Svensk-kubanska-kommunister i halsen. SVT väljer istället att visa tre filmer om personen Fidel Castro, filmer som förvisso inte sätter åsiktsförtrycket i det kubanska samhället i fokus, men som inte heller visar vilket storslaget samhälle det är. Nej, programmen sänds som en del i SVT:s kultur- och nöjesverksamhet. De är till för att visa en lite djupare bild av intressanta eller aktuella ämnen, utan polemiserande debatter.

Att SVT väljer att ägna en av temakvällarna åt en skildring av Fidels person är kontroversiellt på samma sätt som det är kontroversiellt när A-ekonomi sänder ett längre inslag om att vanligt folk drabbas av kapitalismens härjningar. Jag tycker att KDU kan stoppa upp sin anmälan i röven och växa upp istället för att jamsa om skitsaker som nu.

Inga kommentarer: