27 januari 2007

NU ÄR DET PÅ RIKTIGT!

I morgon är det dags. "I morgon socialismen" har det hetat under kvällen. Riktigt så dramatiskt är det faktiskt inte, men nog känns det i maggropen att någonting riktigt häftigt och fantastiskt ligger framför oss kursdeltagare. Jag hämtade 320 000 bolívares på Forex tidigare i dag, det ultimata beviset för att resan är konkret verklighet.

Även om det har varit väldigt jäktigt nu ett tag, så kommer jag att anstränga mig för att hinna titta in på internetcaféer så mycket som möjligt framöver. Kanske inte främst för att blogga om resan, utan för att skriva e-post och i resedagboken.

Vi i Att förändra världen-kursen flyger alltså i morgon till Lissabon i Portugal, och därifrån till Caracas i Venezuela på måndag morgon. Jag lägger mobilen avstängd hemma på nattduksbordet, så det beror inte på kommunikationscensur om jag inte går att nå telefonledes väl där.

Under Venezuelaresan blir det besök i norra och västra delarna av landet. Vårt tema är demokrati, och inplanerat finns en rundresa i några av de starkaste fästena för såväl regeringstrogna som oppositionsanhängare. Det ska bli så intressant!

Ska man höra av sig till mig under resan, exempelvis för tips om frågor till folk i den venezuelanska politiska eliten, så är det e-post som gäller. nisse.sandqvist@ungvanster.se är ett hett tips.

Några grejer som vi har kommit fram till bör hända under resan:

- Fidel Castro dör (tänk er demonstrationerna!)
- Hugo Chávez framträder live i Caracas och vi ser på
- Regnperioden uteblir helt
- Vi får de hetaste bilderna någonsin av Venezuela
- Revolutionens största namn lägger cleana one-liners
- Att förändra världen 06/07 missar flyget hem

4 kommentarer:

Anonym sa...

Coolt! Fast varför inte medbringa mobilen? Det är ju ett händigt redskap att hålla kontakt med varann inom gruppen också, tänker jag. Eller är det stöldbegärligt i onödan? Eller finns det ingenstans att ladda?
Tja, hursomhelst, en liten, liten smula avundsjuka är vi nog, vi härhemma...
Jag har i alla fall lagt till resedagboken som bokmärke, eller favorit som det heter på min dator.
Ha det så jävla gött!
/Mor

Buck Fush sa...

Ja jävlar vilken resa, jag är avundsjuk. Men ha det så bra, ta mycket bilder och försök ta reda på vad "mannen på gatan" tycker.
Hoppas också att du kan skriva en del i resedagboken.
"Trevlig resa"

Erik sa...

Ojojoj, då borde ni vara därnere nu! Du får hälsa August, Ola och de andra att de får leva revolutionen åt mig. Hoppas komma ner under året med Hands off Venezuela-kampanjen, men får se om det blir något av det.

För övrigt såg vi Chavez fyra gånger live, men så hade vi ju en festival som lockade ut karln...;-) Det verkar finnas gott om ställföreträdande onelinerlevererare i det där landet dock, haha.

Ha´t!

akuhujan sa...

Det värmer i en exiljämtes hjärta att se Venezuela och Östersund på samma topp-lista. :)