11 juli 2007

21 and counting

I morgon fyller jag 21. Jag tänker fira med en inre tillbakablick på de 21 första åren och utvärdera vad som bör göras. Det känns som att jag någon gång snart borde börja bestämma mig för ett projekt att arbeta för, eller åtminstone något mål att sträva mot.

Några förslag:

- Bli aktiv i partiet.
Till 2010 måste vänsterpartiet i Östersund få en profil som är bättre än den nuvarande. Jag tror att vi unga kan hamna på pluskontot i balansräkningen och att mina erfarenheter från Förändra världen-kursen kan komma till användning.

- Söka jobb och lägenhet och bli blodgivare.
Det där vanliga, praktiska, som jag borde, men aldrig tar mig för att, göra.

- Skaffa körkort.
Sen vi var femton har jag och brorsan med något års mellanrum konstaterat att vi ska ta körkort. Och så blir det inte av. Det är ett nödvändigt ont att - när man lever i världens centrum - ha körkort för att nå mer otillgängliga delar av riket, såsom Herräng, Lidköping, Stockholm eller Motala.

- Överväga fler prylar.
Hur mycket jag än moraliskt må förkasta de små tingen känns det ibland som att en iPod med exempelvis Åsa Linderborgs sommarprat i fickan vore som grädden på marängsvissen. Eller, för den delen, en mobiltelefon med fungerande ringsignal - eller en seriös digitalsystemkamera.

- Gå med i Unga Aktiesparare.
Nej, inte i år heller. Mina miljö- och etikfonder är fortfarande värda mindre än femtusen, och det är bra så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad materialistisk du börjar bli. iPod? Körkort? Ny mobil? Idel saker som kommer att föra oss närmare det fullständiga miljösammanbrottet. Ska du inte skaffa en förtitvåtums platteve också?
Till att börja med kan du ju överta Signes fd mobiltelefon - hon köpte sig ju så passande en ny häromdan. På hennes gamla funkar i alla fall ringsignalen. (Fast inte vibrationssignalen;-))
Och grattis förresten!
/Mor

Anonym sa...

Du är fortfarande ung. Lägg din tid och kraft på att bygga ett starkt ungdomsförbund. Partiarbete kommer du hinna med senare i livet.