06 juli 2007

Mer kick ass!

Några lästips för alla som känner sig träffade i uttrycket "den breda arbetarrörelsen":

- 18 september-uppropet.
Några avdelningar inom IF Metall och Kommunal har dragit igång en kampanj för demonstrationer mot hela den borgerliga politiken vid riksdagens öppnande den 18 september. Givetvis är det någonting som fackanslutna i alla delar av landet kan sluta upp bakom!

- Ung Vänsters officiella blogg.
Ida Gabrielsson, Thaher Pelaseyed och Elisabeth Biström Risslén, ordförande och vice ordförande i Ung Vänster, bloggar för att hålla takten mot andra. Väl värt att följa.

- Erik Berg om Det bräckliga.
En reflektion över den avgrund som skiljer elithögerns intressen från vanligt folks gemensamma intressen, med en hyllning till kollektiv frihet.

- Syrran om Migrationsverket.
Med inte så lite syrlighet och ännu mer humor går det att beskriva det sanslösa beslutet från Migrationsverket som också informerades om på radio i dag.

- - -

Dagens visdomsord:

Mjölk kommer från Milko och marxism från Marx.

2 kommentarer:

Jenny Grannas sa...

Grymt som fan. Nu måste jag bara klura ut hur man ska komma ifrån jobbet mitt i veckan för att kicka ass med facket. Förmodligen skulle alla från jobbet hänga med om det gick. Piteå kommuns parkavdelning goes to the CITY!

Nisse Sandqvist sa...

Fuck yeah! Om bara LO centralt går ut med en välsignelse kommer fotfolket att själva att stå för organiseringen, det är jag övertygad om. LO-ombudsmännen kan luta sig tillbaka i läderfåtöljerna - vi vanliga dödliga fixar biffen.