04 oktober 2007

Guillous bröd, arabernas död?

Jan Guillou livnär sig - och gör många goda miljoner i vinst varje år - på att påpeka för oss vad våra makthavare sysslar med. Sedan 2001 har favoritsysselsättningen varit att slå tillbaka den störtflod av skit som sköljer över oss om muslimska terrorister. Nu har Guillou skrivit en ny bok, till vilken en reklamvideo av annorlunda snitt har spelats in. Se den:Det är ett verkligt problem som Guillou lyfter upp, och det är större än de flesta av oss inser. För det är ju inte bara som han säger, att oskyldiga muslimer råkar illa ut till följd av ibland ogrundade misstankar. Samhällsutvecklingen drabbar de flesta. Bara Jan Guillou, höga militärer och säkerhetsföretag vinner på repressionen och misstänksamheten. Regeringens förslag, som inte bara ska stämpla hundratusentals som "terrormisstänkta", kommer att skapa en tystare, mindre offensiv debatt i hela samhället. Den så kallade kampen mot terrorismen är elitens verktyg för att kuva folket, och ingenting annat. Vissa kan göra affärer på att säga emot - Guillou, exempelvis - men när motståndet börjar organiseras tar det stopp.

Hur organiserar man folk när den kollektiva insikten om att kriget mot terrorismen är ett bedrägligt elitprojekt har sjunkit in? I den bild som media presenterar är det fanatiker och radikaler som protesterar. Vanligt folk, som inte vill stämplas som suspekta, gör bäst i att stanna hemma vid demonstrationer och liknande.

Michael Moore har tagit sig an denna utmaning på ett intressant sätt. Hans mål är att ändra det amerikanska sjukförsäkringssystemet. Istället för att göra en till tycka-synd-om-dokumentär om alla stackars fattiga visar han i filmen Sicko övertygande tydligt hur medelklassen förlorar på marknadssystemet. Han riktar in sig helt på hur de stora massorna faktiskt är förlorarna, att det som eliten sysslar med faktiskt är just elitistisk klasspolitik. Medelklassen, med sina pengar, sin utbildning, sin status, kan med rätt sorts ilska tvinga fram radikala politiska förändringar. Om Moore lyckas uppvigla en samhällsförändrande rörelse ska det bli spännande att se hur långtgående den blir. Minst lika spännande vore det om vi kunde väcka en revolt i det svenska samhället, mot nuvarande politik.

2 kommentarer:

Elisabet Öhrnell sa...

Bra film som ställer en bra fråga, tycker jag. Och föredömligt kort och koncis också!

ljuset sa...

Meningen med denna nyheten är att förvränga bilden av det riktiga förtrycket. Och tillåta alla överskridelser. Man vill mörda muslimerna för att dem har en ond profet. Eller man vill mörda muslimerna för att dem förtrycker kvinnan. Släng bomberna döda familjer dvs kvinnan, mannen och barnen då har du räddat förtrycket mot kvinnan i Islam. Ta över något som inte är ditt och du har räddat andra människor. Döda vem du vill och du är en hjälte. Bekämpa islam? Hur? Åk till Irak och spionera ge informationen till andra medarbetare för att dem ska sikta deras vapen på rätt plats.

www.Allah.info.se

MUSLIMERNA OCH DERAS PROFET ÄR MÖRDARNA

MÖRDA MUSLIMERNA, ALLAHO AKBAR

http://www.youtube.com/watch?v=F3qOb-V9Ywc

http://www.youtube.com/watch?v=LLE-FKjMdTk

Säg inte till någon, säg inte allt vad dina ögon har sätt

Man får inte prata för mycket i Sverige innan man hamnar i fängelse.
Det är bestämt vad man får tycka och vad man inte får tycka. Det är bara när man använder yttrandefriheten för att kränka muslimer som det är tillåtet.
När man vill säga sin åsikt om en historisk händelse då får man hamna i fängelse.
Se tex den tyske advokaten Jürgen Rieger åtal för förnekelse av Förintelsen.
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1647528
Är detta skämt eller lever vi i sådana samhällen. Där man inte får säga vad man tycker om en historisk händelse men muslimerna kan man fortsätta att attackera på fysiskt och psykiskt sätt.

Detta kanske är mitt sista meddelandet i mitt liv. Man vet inte vad man får säga innan man........