31 oktober 2007

Omdömeslösa medier

Sveriges Radio Jämtland har uppmärksammat statsminister Fredrik Reinfeldts besök i Östersund i dag. Artikeln är surrealistisk nog att återge i sin helhet här (rubriken är särskilt fascinerande):


De diskuterar alltså med stor frenesi huruvida Reinfeldt är omdömeslös eller ej som har en statssekreterare som har setts full med en journalist på TV4. Dessa diskussioner ersätter den analys och kritik av den så kallade politik som Reinfeldt står för, som man annars skulle kunna tänka sig borde förekomma. Media rapporterar pliktskyldigast om två saker:

1. Reinfeldts besök på rehabiliteringen i Östersunds kommun.
2. Skandalen med statssekreteraren.

Kan inte media bara skita i kvällstidningsvinkeln, eller åtminstone låta statssekreterargrejen vara en bisak?

1 kommentar:

Elisabet Öhrnell sa...

Nä. Det vore tjänstefel av de lokala medierna att inte spinna vidare på denna rikssnackis. Särskilt som Reinfeldt varit lite svår att få tag på för mediefolk; han har inte precis gödslat marknaden med kommentarer. Därför är det världens chans för våra lokala journalister att bli citerade i riksmedia, vilket dom också mycket riktigt blir.
Det är så medielogiken fungerar. Man kan tycka vad man vill om det, men det är så det funkar, och det får man rätta in sig efter. Det är väl sällan sakfrågor blir seriöst och grundligt hanterade av media överhuvudtaget, och allra minst när det finns nåt mer kittlande att skriva/göra inslag om. Möjligen om du har en helt jättebeige partiorganisation med en homogen skara folkvalda/partifunktionärer som aldrig gör nåt som sticker ut, kan du göra en grej av en sakfråga. Och då bara när det är valår eller sommartorka.