09 oktober 2007

Heja Peter Eriksson!

Vänsterpartiet ska inte vara med i den regering som Peter Eriksson vill bilda med Mona Sahlin 2010. Han säger i en artikel i SvD att han inte vet vad vänsterpartiet vill. Nähä.

Det är jättebra om miljöpartiet bildar en mittenregering med sossarna. Det bildas ett utrymme för vänsterpartiet att kritisera från vänster och att bli av med den stämpel som dörrmatta i regeringssamarbete som har funnits. Slipper vi "ta ansvar" för fyra år till med EU-dirigerade nedskärningar, krigshets och antifeminism så är det bara bra.

Jag vet om Peter Eriksson att han gärna blir miljöminister. Det vore bra om han kunde bli det, så att alla naiva och idealistiska väljare med "gröna värderingar" fick se hur även en miljöpartist kan driva en ovärdig miljöpolitik.

Alternativet kunde vara en regering med vänsterpartiet och socialdemokraterna, men med en socialdemokrati i så total avsaknad av progressiva ideal vore det orimligt att tänka sig en röd regering redan 2010. De partier som gör seriösa försök att verkställa den samhällsomdaning som deras partikongresser beslutar om är de borgerliga, bortsett från kristdemokraterna, och vänsterpartiet. Jag antar att väljarna lär upptäcka det, kanske 2014 eller så.

Läs Josefin Brinks åsikter om sossarnas undfallenhet.

Inga kommentarer: