30 maj 2007

Sossar versus ungmoderater

I dag vill jag bara belysa några skilda perspektiv på s- och m-politik, så kallad S&M. Eh...

Aftonbladets Tommy Svensson skriver kolonialt om vårt krigande i Afghanistan, "en bra kompromiss". Aftonbladets Åsa Petersen skriver progressivt om subventionerade hushållstjänster, "jaga folk som utnyttjar andra människor svart".

Moderata ungdomsförbundet, Muf, har en utåtriktad tidning som heter Blått. Den är egoismens, ytlighetens och radikalliberalismens blaska. Bland mycket intressant i numret jag fick tag på, som att skattesystemet i Kirgizistan är ett föredöme eller att Lars Stjernkvist (se bild) är sämst klädde politikern, finns en ruta med Muf Östergötlands distriktsstyrelse för 20 år sedan, 1987. Bland namnen finns tre ministrar i dagens regering, övriga har som sämst topp- och chefsposter i näringslivet. I Blått recenseras detta som att Muf är en perfekt språngbräda i karriären. Ja, vem kan säga emot det? Klassanalysen finns där, även om den förstås kläs i ord som "frihet", "lyft för karriären" och "nätverksskapande". Vad Muf handlar om är ju elitens ungdom, som formerar ideologisk och ekonomisk homogenisering. Det kan se oskyldigt ut när ungmoderaterna har sina spritfester, men i själva verket är det dessa bortskämda prissar som kommer att styra landet om sådär 20 år.

Och vad vill jag då säga med det här? Jo, att sossar och moderater kan vara vad som helst. Men tenderar att vara de personer som styr. Låt dem snacka och de kan svara så du blir nöjd. Sen styr de oss i fördärvet. Det finns bara ett riktigt parti, och det är vepekå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är det jag alltid har sagt: Det är lika bra att dö. För vänsterpartiet lär knappast komma över sådär tio procent under min möjliga livstid.
Men v har väl inte tänkt byta namn igen? Eller tillhör du den konservativa falangen som tycker att det var bättre förr?
/Mor som inte orkar logga in

Nisse Sandqvist sa...

Jag tillhör inte den konservativa falang som anser att Swedbank bör splittras i Sparbanken och Föreningsbanken eller den som tycker att sekterna har "snott våra" namn SKP och SKU. Den falangen är ganska liten just nu (att döma av vår interna debatt). Vepekå är förvisso lite förlegat, men det är å andra sidan ett inarbetat varumärke med sina ljusa sidor. Jag landar därmed i ett postmodernt "nej - inte bättre förr", men även "nej - inte bra att tona ned sina visioner".

Anonym sa...

Jobbigt för vepekå att sovjetunionen gick under, med tanke på alla bidrag de fick därifrån. Men det enda riktiga partiet med den enda riktiga ideologien med de enda riktiga politikerna kan nog anpassa sej, nord-Korea, Kuba och Kina finns ju kvar. Det enda riktiga tillåtna partiet vepekå förväntar fortsatta folkliga framgångar (5,7%). Davaj, tovaritj!

Nisse Sandqvist sa...

Alltså... Ibland förvånas jag över att folk (anonyma kommentatorer) orkar uppvisa en så engagerad förvirring på nätet.