01 maj 2007

Första maj - fuck yeah!

Vänsterpartiet, Ung Vänster, Syndikalisterna och Syndikalistiska ungdomsförbundet anordnade tillsammans förstamajdemonstration i stan i dag. Det gick väl okej. Som vanligt blåste det och temperaturen höll sig troget under tiogradersstrecket (på plussidan, visserligen). Men partisekreterarens tal var 200 procent av vad man som frusen åhörare orkar med. Och inte var det några jättetajta slagord, heller.

Ett par hundra deltagare - det var typ fullt i fikakällaren på Storsjöteatern efteråt - måste ändå anses vara fullt godkänt. Nästa år blir det bättre, med snyggare flygblad och mer gedigna förberedelser.

Kvällens konsert, som Ung Vänster Östersund stod för, var som sig bör en fet tillställning. Det är helt sjukt kul att Penny Century ställde upp i år igen!

Till skillnad från politiskt istida Sverige hände det grejer i Venezuela. Chávez höjde minimilönen med 20 procent, förklarade det uppmärksammade oljeutvinningsprojektet i Orinoco för igångsatt och meddelade att Venezuela lämnar IMF och Världsbanken. Inte illa alls. Hallå där, nya arbetarpartiet - vad är Reinfeldts motdrag?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nisse, vet du nån bra sida där man kan följa utvecklingen i Venezeula? Gärna en som är aktiv och updaterar dagligen.

Nisse Sandqvist sa...

Erik Andersson har just proklamerat uppehåll från sin utmärkta blogg Venezuelanyheter. Den ger fett med bakgrund och analys på svenska av utvecklingen i Venezuela på senare tid.

Annars är den svenska Hands off Venezuela-kampanjens hemsida värd ett besök. På Dagens Chavez presenteras referat från debatt och nyheter kring Venezuela och president Chávez.

På den engelska fronten är Venezuelanalysis värd. Spanskspråkiga Aporrea är mer som en formell propagandanätdagstidning.

Anonym sa...

Faan. Jag som hade hoppats finna en rapport från Malmö. :-(
Östersund är ju trots allt inte så spännande. Jag kan tänka mig att Malmö innebar betydligt mer konfrontation, utan att för den skull påstå att jag håller med dem men det hade varit kul att få din version av det.

Jörgen