12 juni 2007

Ur skolan, i jobbet

Jag har jobbat mina två första dagar på Milko. Det är kul, fast kanske inte så lätt att se framför sig ett helt sommarlov där man ska upp sju varje morgon. Så är det att vara ung på arbetsmarknaden i dag. Man är väl en ivrig bäver...!

I och med den långa arbetsdagen och min benägenhet att sova lite blir det trötta kvällar sen, när jag kommer hem. Då kan det vara skönt att ha lite läsning innan man somnar. Som exempelvis "Socialismen i det tjugoförsta århundradet. En antologi om Venezuelas väg till socialismen". Mycket upplyftande läsning i dessa mörka tider.

Lite semester ska jag ha ändå. Till Liseberg åker jag i slutet av denna månad. Då blir det Uppswinget av!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, Uppswinget vete fan. Men nog ska vi åka Flumeride och Kållerado och Virvelvinden tillsammans. Själv hoppas jag få sitta och häcka i Jukeboxen så mycket som möjligt...
/Mor

Anonym sa...

Ja du Nisse, ett helt sommarlov när man måste gå upp klockan 7, tänk om det blir ett helt liv då!?Det är varken ovanligt eller otänkbart. Men ta en dag i sänder!
hälsar
Moster K

Nisse Sandqvist sa...

Mor: Klart du ska prova Uppswinget snack om saken! Och jag ska åka Balder. Jag har fått lite abstinensbesvär som inte riktigt låter sig klaras av med vådligt snabba cykelturer.

Moster K: Medan vissa kokar mese jättelänge och därmed får oheligt tidiga morgnar ämnar jag själv vara helt sysslolös en längre period någon gång snart. Typ sommarlov, fast inte nödvändigtvis på sommaren. Fast än så länge är det både roligt och rimligt att jobba. Man kan väl säga att jag väldigt mycket tar en dag i taget.

Anonym sa...

Ja, det här med att jobba ett helt sommarlov...
Jag gjorde det tre eller fyra somrar på raken mellan 1995 och 1998, då jag pluggade på Komvux respektive Mitthögskolan i Sundsvall. Man får som bekant inget studiemedel under sommarloven, så de flesta som studerar har inget val. Jag hade det inte.
Då hade jag dessförinnan jobbat som vanligt folk i tjugo år, med fyra-fem veckors semester per år, och hade dessutom tre barn som krävde en del service på den så kallade fritiden. Dock såg jag till att få nån veckas ledighet varje sommar. Men det var ju ingen hit, direkt.
Jag har medvetet underlåtit att berätta för avkomman hur det är, livet. Man vill ju inte att ens barn ska ge upp när det knappt har börjat. Och man vill ju inte att dom ska avstå från att bilda familj för att det under en period i livet innebär att man har en attans massa förpliktelser utöver lönearbetet. Men jag kan ju avslöja att det finns ett liv som innebär att man i stort sett aldrig har en ledig, vaken stund. För att folk i mindre utsträckning ska riskera att drabbas av utmattningsdepression vill det nog till att såväl jämställdhet som ett arbetsliv i stil med det Henrik Zipsane skisserar förverkligas. Däremot är det inte helt nödvändigt att arbetslösa föräldrar tvingas ta jobb 40 eller 70 mil från familjen, vilket är fallet just nu. Det bäddar tvärtom för att båda föräldrarna ganska snart går in i väggen.
/Mor

Anonym sa...

Jamen nu får vi ju hushållsnära tjänster och då går livspusslet helt plötsligt ihop.......
moster (eller syster) K