17 augusti 2006

En månad av aktivism

Med en månad kvar till valet den 17 september börjar nu kampen för vänsterpolitik på allvar. Dagens skoltimmar - de sista innan valrörelsens spurt - hade vi viktiga diskussioner kring moderaternas politik och vänsterpartiets. Det fula spel som både sossar och moderater kör med är lite svårt att besvara för vänsterpartiets del, som är ett parti där politiska beslut förankras demokratiskt.

Hur som helst känns det väldigt bra just nu. Aktivismen har redan här i Malmö varit hur peppande som helst - på mötet i går var vi 25 terrorister som antog ett uttalande som skulle ha fått Nicole Kidman med flera att sätta ostronen i halsen.

Burgaralliansen och deras moderpartier ska krossas. Deras riktiga politik är inget problem, men det faktum att varje parti har sina "Kryssa x"-kampanjer gör att man aldrig vet vad man får för argument mot sig. En folkpartistisk personvalskampanj kan lika väl innehålla sverigedemokratisk som vänsteristisk argumentation. Att försöka besvara jippopolitikerna seriöst är svårt, så vi har diskuterat att skämta till det och "klä av motståndarna" när stollarna dyker upp. Vi får se hur det blir med det.

Moderaternas valmanifest är imponerande. Man lyckas visserligen göra tämligen bisarra kopplingar mellan privat ägande och mänsklig välfärd (för mer sånt, se Svenskt Näringslivs utspel om privata skolor i dag). Men känslan som förmedlas till läsaren är att nya moderata samlingspartiet är ett trygghetens arbetares parti. Inte en helt enkel apparat att argumentera emot.

I morgon börjar Malmöfestivalen, ett av landets största gratisarrangemang, med uppträdanden, föreläsningar, utställningar, marknader och mycket mer. Det ska bli en riktigt skön avslutning på mina tre första veckor i Skåne.

1 kommentar:

Nisse Sandqvist sa...

Um... Jag tänkte just säga det.