28 augusti 2006

Uppåt Flata i ottan

Tidigt som attan åker jag till Strömsund i morgon. Jag ska återse den märkliga blandningen av inflyttade sörlänningar (brats) och urtraditionella strömsundsungdomar. Klasspresentationer, torgmöten och annat - valrörelsearbete är kul!

Feminism är extra viktigt på Flata. I går när jag kollade på film berättade Frida om en arbetskamrat som har jobbat under hela sommaren för att få ihop 45 000 kronor till en bröstförstoring. Hon ville ha c-kupa, för sin egen skull. Och för att hon inte stod ut med alla andras blickar och omdömen om "plankan". Menhallåeller?! Att tjejer indirekt tvingas till kirurgiska ingrepp därför att vissa ideal håller dem i schack är fortfarande vardag för väldigt många. För andra, som exempelvis vissa elever i Strömsund, är problemen mer uttalade och direkta: man blir tafsad på, får ord kastade efter sig i skolkorridoren och har psykiskt väldigt svårt att slappna av, att vara sig själv.

Annars har jag tänkt markera ut de finare delarna av allianzens valmanifest med neonfärg, för att kasta i deras ansikten senare. Borgarnas politik är riktigt dålig, men nu är den formaliserad i ett enhetligt dokument också.

Inga kommentarer: