26 augusti 2006

The game is on!

Nu är det valspurt. Opinionen börjar kuka ur helt för Reinfeldt, och snart kommer sossarnas och vänsterns valmaskinerier igång för fullt. Då blir det borgarslakt.

Vänsterpartiet hade sin jämtländska valupptakt i dag, med efterföljande presskonferens dit bägge tidningarna kom. Det är alltså två fler tidningar än vad som kom när partiet centralt presenterade sin privatiseringsrapport tidigare i veckan. Nu fick rapporten presenteras här i stället. Underbart!

Antifeministerna är också igång som aldrig förr. Här ett citat från den chauvinistiska kommersialismens förkämpe, Basshunters "tourmanager" Joakim Jarny:

– När vi gjorde videon till ”Boten Anna” hade vi tre dagar på oss – och ingen budget. Nu har Warner hjälpt till lite, så det blev en annan grej, berättar Joakim Jarny.
Varför brudar och champagne?
– Det skulle inte vara jättegenomtänkt utan roligt. Sånt som ungdomar gillar. De gillar tjejer och champagne.
Vad tyckte Basshunter själv om inspelningen?
– Att det var kanonkul. Det tog längre tid än vad han trodde, men det gjorde ingenting. Skulle han få bestämma skulle han väl göra fem videor på raken, ha ha.
Ha ha. Från en viktig tidnings nöjesartikel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast jag saknar möjligen lite ödmjukhet här.
"Nu kommer valmaskineriet igång och då blir det borgarslakt."
Så du tror inte att borgarna har nån jävla valmaskin då?
Det valet handlar om är vem som klarar att hålla det absolut viktigaste till typ två tre dagar före valet. Alltså, borgarna gjorde fastighetsskatten till en valfråga genom att säga något om det i sr:s partiledarutfrågning, förutom att ha det i valmanifestet. Men vilka av dom osäkra väljarna (som är jävligt många och sannolikt kommer att avgöra valet) kommer ihåg det den 17 september om det kommer nåt mer lockande den 14 september?
Alltså det handlar om att räkna ut vilken befolkningsgrupp som är störst och osäkrast och har det sämst. Satsa på typ sjukvårdspersonal och handelsanställda, och kom med ett väldigt konkret löfte tre dagar före valet. Då vinner ni. Men det ska inte vara typ "vi vill höja kvinnolönerna", utan "en vanlig sjuksköterska skulle få 1.300 kronor mer per månad med vår politik", "Anita i kassan på Ica får 880 kronor mer i plånboken VARJE MÅNAD om vänstern får bestämma".
Bara så kan man möta Reinfeldts vackra nuna på alla jävla valaffischer.
Men det handlar sannolikt om lite halvkuvade kvinnor, typ undersköterskor och affärsbiträden, som inte tror att deras röst räknas och som inte är vana att få säga vad de tycker.
Det ska vara oerhört konkret; det behöver inte handla om pengar utan lika gärna om arbetsvillkor.
"Det ska finnas så mycket personal i hemtjänst och på äldreboenden att alla gamla människor självklart har någon att prata med och får komma ut i solen utan att någon undersköterska behöver få dåligt samvete för att andra gamla inte får den hjälp och det sällskap de behöver." Typ.
Men tro för fan inte att valet är vunnet bara för att vänstern äntligen får tummen ur...
För din del handlar det nog om att charma förstagångsväljarna. Dom är ju rätt många den här gången. Och dom är nog ganska oberäkneliga. Å ena sidan är landets tolvåringar mest oroade för miljön (enligt en enkät som KP skickat till en helvetes massa skolor), å andra sidan finns det såna som Herman fast som till skillnad mot honom inte haft tydliga föräldrar och en politiskt medveten storebror; såna som bara är roade av lägre skatt så dom får behålla mer pengar själva och gå mer på krogen och så. Man tror ju man är odödlig, aldrig kommer att bli arbetslös eller sjuk eller förälder när man är i hans situation. Mao är förstagångsväljarna en knivig grupp. Fast vädja till deras nyblivna känsla av vuxenhet och ansvar så går det nog bra!
/Jag är inte bara mamma. Jag är väljare också

Nisse Sandqvist sa...

Okej, borgarna har media rent generellt. Men de kommer inte i närheten av samma auktoritet som "arbetarrörelsen" - SAP har erfarenheten av vad som krävs för att hålla makten. De har pengar, folk och maktens tyngd som verktyg för att pressa opinionen. Varje hyresgästföreningsaktivist, fackaktivist, PRO:are och så vidare sluter upp. Folkhemskampanjen rullar igång när som helst. Det är svårt för borgarna att möta folk på så många plan i samma omfattning.

Givetvis kommer det du skrev att vänstern måste göra göras. (Vi fick veta tidsplaneringen i dag.) Men för min del ser jag snarare andra- och tredjegångsväljarna som en utmaning. Det är dom - inte förstagångsväljarna - som lägger sig på sofflocket. Alla icke-röster i valet är förlorade vänsterröster, grovt sett, och därmed ska man aktivera de lite äldre, vid sidan av den givna 80-talistgrupp som jag själv tillhör.

Anonym sa...

Ja, ska ni få igång de desillusionerade strax-över-20-människorna, som har en hum om hur jävligt arbetsmarknad kan funka men ännu inte har en susning om det här med jämställdhetsproblem (jo, dom tror nästan utan undantag att Sverige är jämställt eftersom dom inte har fått barn än) står ni inför en utmaning. Majoriteten av dom kanske dessutom ser otryggheten i arbetslivet som lite spännande; "en utmaning, klarar att ha många bollar i luften, satsa på dig själv, vi söker dig som är flexibel, socialt kompetent och har en högskoleutbildning i ..."
Ja, det blir i sanning inte enkelt. Men jag hoppas att ni lyckas. Inte minst för min egen skull, alltså. För övrigt anser jag att alla borde taktikrösta, kamrat fyra procent alltså, om det är risk att v eller mp inte kommer in i riksdan. Eller kanske fi? Det har faktiskt hänt att jag själv varit en 4-procentskamrat...
/Samma gamla mamma