25 augusti 2006

Moralen slår tillbaka


Borgarna har i två år spelat på moralkorten väldigt mycket. Det har hela tiden handlat om vad moraliskt korrupta vänstern och arbetarrörelsen är - Göran Persson bor fint, Lars Ohlys dotter går i friskola, Byggnads skriker "go home" åt letter av rasism och arrogans - och nu har det slagit tillbaka lite. Den cyniske säger att det är det socialdemokratiska valmaskineriet som nu börjar ge igen, jag menar att det nog är en övertro på moralism som verktyg, som nu syns bland borgarna.

De har helt enkelt fått moralistiskt motstånd. Dagens skandal med KDU hade inte alls blivit lika omfattande om kristdemokraterna bara inte hade varit ett sånt moralistiskt parti. Och mer åt det hållet är säkert att vänta, i fler högerpartier.

Ett fint exempel på moral - politisk sådan - står Emelie Christianzen för. Enhetlig politisk handling, utförd landet runt av Ung Vänster.

- Jag tänker prata med människor om varför 200 000 jobb i offentlig sektor både skulle gynna välfärden och få ner arbetslösheten, vikten av att feministiskt självförsvar erbjuds i alla skolor och värdet av en självständig och värdig svensk utrikespolitik.
Här kommer vänsterns valmaskin!

Inga kommentarer: