24 augusti 2006

Jag gör en Helle Klein

Ibland läser jag Helle Kleins blogg. Jag slås av hur den innehåller dussintals inlägg dagligen, mest med noteringar om vad som kommit in från TT. Så nu gör jag likadant.

I förrgår hette det att borgarna ledde stabilt, med fem procentenheter i försprång mot vänsterblocket. I dag heter det att vänsterblocket drar ifrån det borgerliga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men dom här opinionsundersökningarna är knepiga.När aliansen har försprång trummas det ut både dag och natt i TV och tidningar. Men Ruabs opinionsmätning som visade att vänsterblocket ledde läste jag bara om på text-tv. Media styr som dom vill och nu finns det ett tydligt tryck för att alliansen ska vinna valet.Alliansen förresten det låter ganska löjligt och lite oskyldigt, jag tycker dom ska kallas borgarbracket eller nåt sånt.

p.s forsätt med ditt bra jobb du skriver mycket och bra.
Mvh Petter (Kusin)

Nisse Sandqvist sa...

Jag la märke till en insändare i LT häromdagen, apropå att vänsterpartiets partisekreterare avfärdade påståendet att v riskerar att åka ur riksdagen. Skribenten drog ur partisekreterarens svar ganska direkta kopplingar mellan vänsterpartiet och Sovjetunionen. Så ser det ut, och så har det sett ut mest hela tiden sedan 2004. Vänster är lika med gammelkommunister är lika med Stalin och Sovjet. Sedan 2004 har förresten också borgar-asen gått under namnet "alliansen", och det är lätt att se sambanden.

Det jag stör mig mest på är att medierna så villigt ställer upp på borgarnas agenda (som består av att göra snygga medieutspel), medan vänstern (som inte har pengar eller PR-resurser nog att göra egna utspel i tusental) knappt ens lyssnas på. I dag hade till exempel vänsterpartiet anordnat en presskonferens om de tokviktiga frågorna kring privatiseringar - de skulle presentera en ny rapport. Inte en enda journalist dök upp. Om borgarna så skrev ett pressmeddelande om att Reinfeldts son känner på sig att alliansen vinner, skulle det bli rapporterat i media.

Kanske är jag lite för bitter, men man blir ju galen på hur illa ställt det är i media i dag.

Och när jag ändå är inne på ämnet: i dagens ÖP skriver ledarskribenten om Lars Ohlys tal på Stortorget i går. Det var ett rätt bra tal, rätt mycket folk som lyssnade. Jag och mor stod och åt glass där (däremot såg jag nästan ingen annan som åt glass), och i dag läser jag alltså följande i ÖP: "Bland åhörarna återfanns ett antal ungdomar, av vilka flertalet åt glass i solskenet. Kanske var det kiosken som drog mer än Ohly till torget."

Sådär gör dom hela tiden, borgarna. Låtsas som att det intressanta och bra som vänsterfolk gör egentligen inte existerar. Och de har resurser och makt nog att säga det med eftertryck.

Jag svarade henne i ett ganska långt mail, vi får se om det publiceras.

Tack! Jag ska försöka hinna blogga någon gång per dag även i fortsättningen.