06 november 2006

Faktum kunde inte regera mer

Att Faktum äger det här landet kan inte förnekas. De kinesiska mannen-på-gatan-intervjuerna blir mer briljanta och klara för varje program. Man kanske trodde att CHTV skulle falla med Göran Persson - men så blev icke fallet! Kolla i stället in det senaste, och märk kinesernas glada uppmaning till det svenska broderfolket:

Partiordförande Reinfeldt sänker sin vikt i samma takt som det svenska skattetrycket.
När han är klar med sina reformer för den svenska ekonomin har han tynat bort helt.
Reinfeldt är en stor statsman som offrar sig för sitt land. Folket borde göra detsamma. Heja Sverige!
[...]
Deng Xiaoping sade: "Fattigdom är inte socialism, att vara rik är ärbart". Sveriges store ledare Fredrik Reinfeldt har tagit lärdom. Därför sänks nu fastighetsskatten kraftigt, medan avgifter till a-kassa höjs. Det ska väl lära folk att inte vara fattiga.
Missa inte heller Faktums tittarombudsman, Svenne Banan, som skriver blo...webbdagbok.

Den som trodde att SVT var förstockat och tömt på bra idéer och initiativ har missat Faktum-redaktionen. Men kan å andra sidan få rätt ändå, då ju nuvarande SVT-ledning uppenbarligen hatar denna samhällsredaktion så till den milda grad att den ska strykas och ersättas av framför allt dramaproduktioner. Hoppas att den i dag tillträdda vd:n Eva Hamilton river upp Christina Jutterströms sjuka agenda för bolaget. Om inte annat så har hon en gigantisk lista med underskrifter från unga tittare som motsäger bilden av oss som ointresserade av samhällsbiten att bita i.

Inga kommentarer: