10 november 2006

VSF Malmö FTW!

I dag var vi sex aktivister på Malmö högskola från Vänsterns studentförbund, VSF. Vi delade ut några hundra flygblad och satte upp några dussin affischer om vår politik och aktivism, reklam för lokalföreningen VSF Malmö. Ty nu ska vi organisera motståndet!


Till skillnad från majoriteten högstadie- och gymnasieelever kastade inte majoriteten av högskolestudenterna sina flygblad illa kvickt. Tvärtom lästes de av väldigt många, och intresset för vänsterpolitik var omfattande. Det är märkligt att VSF Malmö inte har varit aktivt tidigare i höst.

Regeringens politik mot studerande är helt fantastisk. Jag kan inte begripa hur alla dessa ungmoderater som kämpat för en borgerlig utbildningspolitik har resonerat. Det handlar om försämringar på alla håll.

De tre försämringar vi i VSF Malmö tar upp kampen om i första hand är enligt ABC-mönster:

A-kassan. Trots - eller kanske just på grund av - att arbetslösheten är hög bland nyutexaminerade väljer borgarregeringen att kapa 600 miljoner kronor från dem som inte hittar jobb efter avslutade studier. Vi ska tillförsäkras en ekonomisk trygghet och inte tvingas leva på socialbidrag efter plugget!

Boendet. Möjligheten till ett schysst boende ska inte heller vara ett privilegium för studenter med rika föräldrar. Marknadspolitiken måste ersättas av en politik för bostad åt alla och rättvisa boendevillkor!

CSN-pengarna. Det måste löna sig att plugga; i dag lever man inte under rimliga villkor om man saknar andra finansieringsmöjligheter - päron med pengar eller skitjobb till skitlön - än bidrag och lån från CSN. Därför: Höj bidraget omedelbart, med sikte på studielön!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, jag klipper ditt ABC till hemsidan. Det var ju svinbra. /Stefan

Anonym sa...

P.S. Vi delade ut 800 flygblad, trots att alla människor på Malmö högskola är mer utspridda än folk i lappland. D.S.