09 november 2006

Ingen revolution ännu

Nä, inte helt oväntat blev det ingen revolution i Landskrona, där jag var i kväll på manifestation mot rasism. Det blev inte ens stenkastning och kravaller, trots att flera av oss unga hade palestinasjalar. Däremot ett riktigt schysst markerande av antifascism och kamp för människovärdet - Röda Flåset gjorde en lysande musikaliskt internationalistisk insats!

Lena Sundström är som vanligt både rolig och dråpligt jämförande i sin torsdagskolumn. Fast i dag riktigt pinsamt sossig. Kan inte sossar i opposition bli lite radikalare, föreslå lite mer visionära grejer än det som den förra regeringen drev igenom?

nu går jag över ån efter vatten och köper buteljerat stilla vatten som har körts upp i långtradare från Frankrike och holländska tomater, och torsk som har fraktats från Nordnorge och hela vägen bort till Kina, där fisken fileas av svinbillig kommunistisk arbetskraft, och sedan hela vägen upp till Norden igen. (Vilket påminner mig om när en representant från Findus satt i tv och hävdade att det inte är så långt bort till Kina som man kan tro, och reportern Fredrik Laurins trötta svar ”Kina ligger de facto på andra sidan jordklotet”.)
[...]
Så vad vill jag säga med det här? Jag antar att jag vill säga att man inte förtjänar applåder om man ställer sig upp på ett AA-möte, och lovar att man skall sluta att dricka lättöl, samtidigt som man fortsätter att halsa starksprit.
Sossigt, sa Nisse. Men alla gånger bättre än DN, så man får väl tacka och bocka.

Temperaturer just nu:
Luleå: -10
Stockholm: 0
Göteborg: -2
Malmö: 5

Det är inte vinter här, men de monterade upp julgran och julpynt vid Triangeln i dag i alla fall. Knäppdanskar som dom är, skåningarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kunde du glömma Östersund? Inga grader alls, enligt MSN, minus 0,1 på min balkong.
/Mor, småfrusen

Nisse Sandqvist sa...

Jag glömde inte, jag kollade på Leta.se efter temperaturer. Men i dag är det kallt i Skåne! Fem sex grader och sol.