08 november 2006

Kampen mot rasismen angår oss alla

I morgon hålls rejäla manifestationer mot rasism och främlingsfientlighet här i Skåne. Det blir ett fett fackeltåg i Malmö och några andra grejer där Ung Vänster och en handfull andra organisationer står som arrangörer.

Det hela känns rätt seriöst, för här nere är kampen mot den organiserade fascismen på riktigt. Kolla här bara:

Minns kristallnatten – krossa rasismen!
Den 9:e november 1938 har gått till historien som ”kristallnatten”. Det var den natt då de värsta judeförföljelserna i Hitlers nazityskland ägde rum. Vi samlas på kristallnatten för att hedra rasismens offer, men också för att uppmärksamma att rasismen inte var något som enbart hände på 30-talet utan finns även idag. Rasismen har dock bytt utseende och fokus. I det senaste valet har rasistiska och främlingsfientliga partier gått starkt framåt på grund av sin skuldbeläggande retorik. Precis som Hitler framställde judarna som giriga lögnare på 30-talet, beskriver Sverigedemokraterna idag flyktingar som kvinnoförtryckande och våldsbenägna terrorister. Alla samhällets problem skylls på invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet.

Rättvisa – bryt segregationen
De verkliga problemen i samhället – som att det blir svårare att få ett jobb, att klyftorna växer och att etablissemanget skor sig på bekostnad av vanligt folk - vet inte rasisterna hur man ska göra något åt. Istället försöker de skylla alla samhällets problem på invandrare.
Trygghet, ett meningsfullt arbete och en bra bostad åt alla (oavsett var man kommer ifrån) – det är antirasism för oss. Så bekämpas segregationen!

Ingen plattform åt rasistiska organisationer
Sverigedemokraterna och andra rasistiska organisationer försöker skapa en plattform för att sprida sin propaganda. Detta har också lett till valframgångar för Sverigedemokraterna och andra främlingsfientliga missnöjespartier nått framgångar i valen. Vi som inte accepterar deras rasistiska åsikter måste visa att vi inte slutar kämpa mot rasism bara för att de gått framåt i valen. Tillsammans kan vi sätta stopp för dem i bostadsområdena, i skolorna och kasta ut dom ur fullmäktige.
Så inför morgondagen bävar vi för vädrets makter och hoppas på bred uppslutning - nu när facket är med, och allt.

Inga kommentarer: