08 november 2006

Israeli accident. Sorry!

Det ska inte hända igen, kunde den israeliska regeringen ha sagt. Men det gör den inte. Nej, den hävdar fortsatt att övergrepp mot civila inte bara kommer att förekomma i framtiden - den bygger hela sin "försvarspolitik" på att med terror; inte Hollywoods "sexterror", utan seriös sådan, slå ner allt palestinskt motstånd mot ockupationen.

Sveriges nuvarande statsminister - en nästan lika brett erkänd diplomat som Jan Eliasson - antar ett ganska hårt uttalande mot det hela, till skillnad från den tidigare.

Han har makt att tåga iväg till Bryssel, motionera om att häva det israeliska frihandelsavtalet, och få det hävt. Men han gör det inte. Varför? Varför ska israelisk statsterrorism subventioneras med gynnsamma handelsavtal? Vad händer nästa gång den israeliska militärmakten blir lite exalterad mitt inne i bostadsområdena?

Det blev lite mycket här va, grabbar?

Nästa vecka kommer en palestinier från Stop the wall hit. Det blir fett med aktioner, öppna möten och ockupationsmotstånd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Av alla deprimerande nyheter som sköljer över mig dagligen är det inget som gör mig så fruktansvärt jävla arg som övergreppen på palestinierna. Varför gör inte världssamfundet nånting? Och vad kan jag göra?
/Mor, frustrerad

Nisse Sandqvist sa...

Ptja, du kan ju alltid komma till hörsalen på Jamtli på söndag klockan 13.00. Då är det filmvisning och diskussion kring Palestina-Israel-frågan med några fredsaktivister.

Anonym sa...

Ja, men exakt hur mycket bryr sig gubbarna i Israel om det? Eller det så kallade världssamfundet? Det enda som händer är att jag mår lite mer illa, eller möjligen att jag känner mig som en lite bättre människa för att jag bryr mig. Men jag vill ha stopp på alla länders utbyte med Israel whatsoever NU!!! Jag kräver av alla länders ledare att sätta hårt mot hårt! Bomba Israel om det är enda sättet att få stopp på eländet!
/Samma mamma

Nisse Sandqvist sa...

Ehud Olmert ber i alla fall om ursäkt nu. Och världens kritik tystnade.

Det finns kalashnikovgevär också...

Anonym sa...

Ja, jag ska väl börja använda den här Reinfeldtlogiken jag också kanske. Skaffa den kalashnikov ni aldrig givit mig i julklapp, meja ner dom en efter en; Olmert, Bush, Blair, Reinfeldt och alla andra jävla töntar. Och sen be om ursäkt. Det är tydligen så man gör när man leker med de stora pojkarna. Tar livet av en helvetes massa människor, oavsett om man har nåt otalt med dom eller inte. Och sen BER MAN ALLTSÅ OM URSÄKT!!!
/Mor, beredd att skaffa vapenlicens

Anonym sa...

Jag och Hemmrann diskuterade det här med Israel och Palestina häromsistens - möjligen över ett glas vin? Vi kom i alla fall fram till att Hitler nog kanske var ganska framsynt...
/Mor