03 oktober 2005

Irak på farliga vägar

Independent har en till intressant artikel. Irans makt över Irak är stark och blir knappast svagare av den allmänna imperialistiska aggression som riktas mot de båda länderna. Det är det fina med demokratiimperialism - när den ska realiseras "slår det fel". Sicken osis!

Per Åhlström slänger in en brasklapp i dagens ledare och menar att hans krönikor ska ses som "tankemat". Problemet är att en ledarkrönika är en agendasättare, en sorts vägvisare och stark opinionskraft (i alla fall så länge folk läser den; vilket torde vara sällsynt sedan Åhlström tillträdde, men ändå). Inte en text som från en tankesmedja eller ett föreningsmöte, där vi ändå kan snacka om "tankemat". Nej, Åhlströms krönikor är avsedda att avleda socialdemokraternas uppmärksamhet från det ena till det andra. Vad "det andra" än är tror jag att "det ena" är att föredra.

Länstidningen har en annan bra sak också - rubriken på insändaren från Christer Siwertsson (m). Camillas stalinistiska manifest heter den, och där går Christer bananer över påhittade vänsterkrav, på sitt gamla goda lokalpolitikermoderatmanér.

Inga kommentarer: