25 april 2006

Det blir en lika lång natt

Nu sitter jag på LT:s tryckeri och bloggar. Tryckmaskinen håller just på att startas, så om ett par timmar bör tidningen vara färdig. När LT är färdigtryckt ska jag och mor träda in för att plasta in och packa tidningsbuntar för leverans till Timrå och Sundsvall i morgon bitti. Tidigare i dag packades någonstans mellan 40 och 50 000 av den tidningen, så nu återstår för mig och modern blott 20 till 10 000 att skicka iväg. De är dessutom redan färdigvikta.

Det är helt sjukt vad det tar tid och arbetskraft att trycka, vika och skicka iväg 100 000 tidningar när det är ont om maskiner, inte finns någon planering och det saknas folk att utföra arbetsuppgifterna. Men det tar också tid att sitta på seminarier hela dagarna, har jag märkt.

I dag var det biobränsledag på Folkets hus, där föreläsningen om Gröna Bilister gav mest. Gröna Bilister, enligt organisationens Mattias Goldmann, är som ett mellanting mellan de flummande bilfientliga och de skogstokiga Motormännen. De vill behålla sin bil och rätten och möjligheten att köra, men göra det på ett miljöbättre sätt. Bra idé, tycker en dummer.

Bland aktiviteterna resten av veckan (for myself to remember): skriva en kort artikel om vänsterns ungdomspolitik i länet, tenta, årsmöte med Östersunds konsumentråd, medlemsmöten, styrelsemöten, skriva första maj-tal, tvätta...

Tänk om man blir sjuk!

Inga kommentarer: