26 april 2006

Skandal!

Jag sa ju det! Carola har kuppats fram genom schlagern, tur att i alla fall Aftonblaskan har lite anständighet och vågar publicera detta samhällsomstörtande faktum. Vad ska man tro, när inte ens Telia kan hålla sig borta från skivbolagsbossarnas vidriga maktspel?

Usch och fy. Muf i Malmö har, bland annat genom ett spektakulärt privilegium för föreningsordföranden i form av ett EuroCard, blivit ålagda att betala tillbaka drygt 150 000 kronor till Malmö kommun. Förre ordföranden skriver på sin hemsida hur han har upplevt situationen och stämningarna.

Även Ung Vänster har en festlig skandal i färskt minne. Kalle från Sundsvall, känd inom vänstern för sin blogg Nya Maoismen, har enligt egen utsago blivit hotad med uteslutning ur Ung Vänster av förbundssekreteraren, om han inte slutar skriva hyllande essäer om gamla socialistiska ledarfigurer. Han har därför tagit bort sin blogg - en stor förlust för näthumorn, där få vågar sticka ut så galet som Kalle gjort. Som tur är står Olof Johansson från Revolt.nu bakom Kalle, och ska demonstrera och uppropa mot den skändliga McCarthyismen i Ung Vänster.

Det är ytterst sällan ungdomsförbunden ringer och hotar folk med stadgar och principprogram. Men kanske är det just det de behöver mer av?


En till skandal. Matar-sidor på nätet som sniffar upp utspel från olika håll och återpublicerar dem under sin egen webbplats för att få reklamintäkter. Pinsamt värre, när man ändrar i rubriken så "men" blir "med"...!

Inga kommentarer: