29 juli 2005

Min yrantorsdag

Till att börja med, ett förtydligande. Anna Herdy gästframträder som instruktör i feministiskt självförsvar, inte på Sommartoppen utan i Cirkus Zig Zag-tältet klockan 12.00 på lördag. Alla tjejer på Yran borde vara där!

Yran har startat. Det var fint väder i dag, men framåt kvällen blev det kallt och rått. Sådär så man fryser om man är för tunt klädd.

Hela stan sjuder av förväntan, en glädjefylld stämning som alla vet kulminerar om två dygn när presidenten håller sitt tal. Av kvällens uppträdanden har jag inte sett mycket, men det gör inget. Jag är glad ändå. Många kommer fram och hejar, både sossar och miljöpartister och moderater och politiskt ointresserade.

Cecilia var ute och gick för kyrkans räkning. Det är kul att se att hon fortsätter med samhällsengagemanget trots avhoppen från vänstern!

Kvällens kanske pinsammaste är Moderata ungdomsförbundets standardbratmetod, något som jag trodde dog ut typ 1993. Metoden går ut på att leta upp en vänstermänniska, ställa sig i en kaxig pose, rycka upp sitt medlemsbevis i Muf (ett svart pappkort) och fråga något i stil med "Och vad är det för bra med Ung Vänster?". Man tror inte att man upplever det; en känsla som återkommer varje gång det sker. Går Muf-medlemmar särskilda kurser i Djursholm för att bli brat-aktiga och obehagliga, eller finns en enahanda, obligatorisk hjärntvätt på förbundets agenda? Sorgligt är det hur som helst att många av dess medlemmar är så förtvivlat schablonmässiga.

Och nu fortsätter festen! Nykter som en spik, självfallet.

1 kommentar: