21 januari 2006

Hillary 4 President?

Jag hoppas att Hillary Clinton trycks fram som demokratiska partiets presidentkandidat om två år. Demokraterna är på defensiven, livrädda för att bli mobbade av den republikanska patriotkåren. Även om de borde satsa offensivt och visa vilken elitens och terrorns man Bush är, och vilken folklig politik de själva slåss för, så låter demokraterna sig representeras av samma washingtonfolk som alltid. Redan ett par år innan valkampanjen känner man hur de ger upp all progressivitet genom att skicka upp smyghögern i talarstolarna.

Men det är bra. Jag stöder Hillary. På samma sätt som jag stödde Bush 2004. Inför valet 2008 har en kvinna för en gångs skull chansen att visa att hon kan vara världens mäktigaste person och ändå styra precis som männen. Dåligt, vill säga.

I Texas sitter Molly Ivins och skriver en krönika om varför demokraterna borde gå vänsterut och så att säga göra folket en tjänst. Fast varför ska folk få välja mellan höger och vänster? Vi har i Förenta staterna en utomordentligt fin politisk flora genom representanter från både mittenhöger och högerhöger.

Inga kommentarer: