11 januari 2006

We're gonna smoke 'em out!

Nu är Bushs gudomliga plan för kolonialiseringen av världens skurkstater för fullt inne i en kritisk fas. Näst på tur, efter att Irak kolonialiserats, Libyen gett upp, Kuba skaffat sig för många vänner och Nordkorea spärrats in i förhandlingsrummen, står Iran. Denna enträget självständighetssträvande nation, som försöker vara en maktfaktor i en region under ständig imperialistisk kontroll...

Iran bryter inte mot några internationella konventioner eller mot allmän lag och ordning - bortsett förstås, att det är en av världens minst humana diktaturer. Vad Iran gör, som är så förkastligt, är att säga "Fuck you, bitch!" när Bush försöker göra Iran till en amerikansk lydstat.

Mahmoud Ahmadinejad, Irans president, vill göra Iran oberoende av kontrakt med amerikanska och brittiska företag. Nu när Irak - som politiskt skulle kunna vara Irans bästa polare - ekonomiskt binds upp till den amerikanska imperialismen, är det på sikt nödvändigt för iranierna att säkra tillgången till inhemsk energiproduktion och mycket annat. Ett steg i att göra sig mindre beroende av oljan för elproduktion, och av importerad el eller energiteknik, är att framställa egen kärnkraftskapacitet. Det är förstås inte något som jag tycker är bra, men fullt förståeligt.

Det är mot bakgrund av det iranska självförsörjandeprojektet som "världen" nu "rasar" mot Ahmadinejad. Man behöver inte vara raketforskare för att notera hur agendan formas: Laila Freivalds är förstås med på tåget och påpekar att Iran provocerar "världssamfundet", att dess "trovärdighet" nu krymper.

Ska vi säga rakt ut att du vill att Ahmadinejad hoppar i Bushs knä, precis som du själv har gjort efter påbud från Göran?! Njet, Laila Freivalds, Sverige har ingen egen utrikespolitik längre. Freivalds kanske är chef för Utrikesdepartementet, men den svenska utrikespolitiken sköts i dag från Bryssel av EU:s egna utrikespolitiska maktman Javier Solana.

Hans Blix, den folkpartistiske "olyckan till IAEA-chef" som har ovanan att protestera mot Bush, demokratin och världssamfundet, reser finkänsligt diplomatiska frågor kring hela situationen. Kan det vara så att Bush förbereder ett anfall? Israel har tidigare sagt sig beredda att anfalla det uppkäftiga Iran. Som ensam kärnvapenmakt i Mellanöstern vill man inte ha konkurrens. Över huvud taget kan jag tänka mig att det känns läskigt när shiitiska Iran, som inte har några omedelbara imperialistiska finansiärer vid sidan av affärspartners i Ryssland-Frankrike-Kina, tar ton mot det amerikanskledda imperialistiska maskineriet, och dess sionistiska kärnvapenutpost.

Inga kommentarer: