03 maj 2006

En vanlig veckodag:

7.45: Kliver upp. Läser Dagens industri och Länstidningen, kollar av det sista i Arbetaren. Världen är lika tokig i dag som den var i går.

10.00: Cyklar till Länsstyrelsen, lämnar in nyckeln till Ola.

10.30: Kommer till Brogränd för att ringa till Lena i Lit som ska ge besked om tid för klasspresentationer nästa vecka (men hon är på utbildning, får jag efter tre minuter i växelkö veta, och återkommer i morgon). Ringer till Lena på kommunen för att höra mig för kring sommarjobbsmöjligheter i politiska organisationer. Det är inga problem, menar hon. Bra. Sorterar en bunt papper och samlar på mig material till bokbord.

11.30: Cyklar till Wargentinsskolan för bokbord. Där är de andra ungdomsförbunden redan, utom Grön Ungdom, som kommer sen. Schysst av Wargen att inte maila Ung Vänster utan bara de personer som skolans lärare sedan tidigare kände (=inte folk i min umgängeskrets)...

14.30: Åker raskt tillbaka till Brogränd för att hämta mer material som biblioteket på Wargen ska ha att låna ut till vetgiriga lärare och elever. Tokbra!

15.15: Klasspresentation. En klass med elkillar (inga tjejer; bara en kvinnlig lärare). Schyssta människor, inte samma överklass-, brat- och "förenings"fasoner som resten av skolan tyvärr präglas av. Medverkande i femminuterspresentationer: RKU, Ung Vänster, SSU och KDU. Vi kan säga att halvtimmen av politik får en kraftig slagsida åt vänster; vi snackar mycket makt och ägande. Tillfredsställande.

15.45: Återvänder till Brogränd med överblivet material.

16.00: Har cyklat till Körfältets centrum för att filma brorsans jonglering. Det går skitkasst och han får blåsor och allt är fel och han skulle helst vilja ha en till, annan Herman, som fick utstå alla pinor.

17.00: Äter lövbiff hos modern. Inte illa alls att slippa laga mat. Hinner kolla på några minuter hardcorejongleringsfilm efter maten.

18.05: Smyger in några minuter för sent som observatör på Vänsterpartiet Jämtlands distriktsstyrelsemöte. Det ska hända väldigt mycket bra här i länet under sommar och höst. Camilla Sköld Jansson kommer att jobba grymt hårt i den här valrörelsen, precis som många andra skickliga kamrater. Det är skönt att vi slipper Vägval Vänster i det här länet - SSU:s Jonas Andersson gillar dem tydligen! Huga.

21.00: Kort möte med Ung Vänster Östersunds styrelse. De har skrivit lite olika grejer, ett par insändare och några blanketter, och planerat så smått inför vänsterns dominans på stans politiska scen.

23.00: Klar med mailskrivandet. Åker ner på stan för att posta brev och kolla öppettider på bagerierna (ja, hinner jag köpa tårta till far innan tentan klockan åtta i morgon?). Nä, nåt bageri blir det inte. Frödinge princesstårta åt ett arbetarklassens födelsedagsbarn. Som det ska vara.

23.50: Tillbaka här hemma. Återstår i runda slängar sex timmar innan jag ska upp för att uppvakta fadern, läsa tidningarna, panikplugga in lite självklarheter inom internationell rätt samt rusa iväg mot universitetet.

Inga kommentarer: