01 maj 2006

Första maj så som första maj ska vara!

Just hemkommen från Gamla Tingshuset. Kan bara konstatera att det bästa och kanske finaste första maj jag har varit med om nu är över. Både Penny Century och The Bläckfisks var överraskande bra, även om de fick dämpa sig lite eftersom basljudet på Tingan var så brusigt. 40 personer är inte heller fy skam som publik.

Demonstrationen blev en riktig höjdare. Det hade sin förklaring bland annat i att jag - en timme innan demonstrationen - fick i uppdrag att göra flygbladet med vänsterns paroller. Vänsterpartiet själva hade såklart inte tänkt på det i förväg. Jag valde förstås inte gamla vanliga, torra slagord, utan nya och lite spetsiga sådana. Vi fick därför ett förstamajtåg som med stor entusiasm både svor och var otrevliga mot borgarna. Mycket sympatiskt. Susanna var mycket proffsig som talkörsledare. Toras tal var guld!

Som vanligt har det blåst halv storm på första maj, med vindbyar som nästan slår omkull en. Men vad gör väl det, när vi har solsken och massor av kamrater och arbetare runtomkring oss?

Nu hoppas jag att det här kan vara genomförbart nästa år igen. Vi gör några förändringar då från i år, men det här är så värt det!

Inga kommentarer: