19 maj 2006

Livat värre va're i Berg!


Storsjöbygd'n. Huskut fint för folk i alla åldrar.

Bergs kommun håller i dag och i morgon en generationsmässa. Runt 20 olika utställare samsas med en spontan innebandyplan i den för arrangemanget alldeles för stora ACB-hallen. Trots att traktens ungdom var ditkommenderad kom bara kanske 50 unga. Kommunen har tilldelat mässan 20 000 kronor, något som upprör inte minst de lokala vänsterpartisterna.

Det är en lite speciell situation i Berg; socialdemokraterna har tillsammans med Bergspartiet blivit ett gemensamt hatobjekt som maktpartier. Alla de andra partierna, folkpartiet undantaget, har bildat allians för att bli kvitt sossepartierna.

Partierna i dag gör sig viktiga genom att bjuda på godis och (som CUF) locka med mer godis om man svarar rätt på frågor och fyller i sitt namn på lappar. Ja, inte vänstern, då. Vilket inte är en fördel i en kommun där lejonparten av invånarna ruskar på huvudet åt den akademiskt lagda vänsterpolitiken (individuell föräldraförsäkring och höga miljöskatter är inte direkt någonting man vinner svenstaviksbornas hjärtan på). Med andra ord är intresset för godispartierna större. Synd - det borde vara på ett helt annat sätt.

Inga kommentarer: