08 maj 2006

Panik på riktigt

Nu suger det i magen sådär skönt som när man just ska sätta igång med att jobba röven av sig.

På förmiddagen damp det tjocka brevet med rikstingshandlingar - runt 200 sidor med 50 rader per sida - ner på hallgolvet. Det är verkligen mycket intressant att läsa, så jag misstänker att pluggandet kommer att bli lidande. Plugget, sen... Jag fick klart för mig att mitt PM på åtta poäng ska redovisas på ett seminarium i Sundsvall om fyra veckor, måndagen den 5 juni. Och jag har knappt ens börjat på det.

Ska försöka läsa två böcker under den här månaden: en om nationalism och en om globaliseringen. Känner jag mig själv läser jag bara några kapitel. Hur hinner man med arbetet inför kursens sluttenta, rikstinget och det monstruösa PM:et om fackets internationella politik på bara tre veckor?

Det får bli sparsamt med bloggande framöver.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag föreslår att du lägger lite krut på studierna i första hand. Det är bara där som du är unik, det vill säga det är bara du som kan se till att du klarar kurserna med det betyg du vill ha.
Politiken är det många som ägnar sig åt. Man kan bara hoppas att fler är lika vakna som du och har ungefär samma åsikter. I vilket fall har du ingen chans att ändra på politiken om du är helt ensam om att tycka som du tycker.
Jag tillämpar numer metoden att fråga mig var jag är oumbärlig. Måste jag gå på det här mötet? Har jag saker att tillföra som ingen annan har? Eller klarar dom sig lika bra utan mig? Det gäller tillexempel föräldramöten, möten i bostadsrättsföreningen eller i jobbet.
Den enda roll jag personligen är oumbärlig i är föräldrarollen, eftersom ni bara har en morsa (plastmammor räknas inte). Men som tryckerichef är jag ersättlig, som föräldrarepresentant i Vidarskolans styrelse förmodligen också. Och ledningsgruppsmöten på LT kan till och med gå fortare och smidigare om jag inte är med. See my point?
Man får alltså hushålla med resurserna när det kör ihop sig och fokusera på kärnverksamheten. Självklart bestämmer du själv om studier eller politik är din egentliga kärnverksamhet, men det är väl lite bortkastat att plugga och gå på föreläsningar om man sen slarvar till det och inte klarar de avgörande proven, typ tentor och PM-skrivande.
Tycker
lilla mamma