31 maj 2006

Sådana är vi

Vänsterpartister snattar mest
Jo, när Sifo ställer en relevant fråga på uppdrag av ICA-kuriren är Sveriges största tidning inte sen med artikel på sin sajt. Trots att det har publicerats liknande fakta många gånger tidigare och trots att det ju torde vara av rätt litet nyhetsvärde. Tidigare har man till exempel konstaterat att vänstersympatisörer också är skuldsatta mer än medelsvensken. Inte kommer det väl att publiceras nån undersökning som visar att både låginkomsttagare, kvinnor och invandrare också är överrepresenterade inom vänstern? Och några andra slutsatser än misstänkliggörande och moralistiska att dras utifrån detta?

Razzia mot fildelare
Fildelningssajten The Pirate Bay (TPB) stängdes i dag ner efter att polisen i razzior beslagtagit alla dess servrar. Brottsrubriceringen är "medhjälp till brott mot upphovsrättslagen". Det här är helt galet! Folk delar alltså sina egna filer mellan varandra, via ett gäng servrar hos TPB, och begår därmed brottet att bry sig om genom att dela med sig, eller sharing is caring, som det heter. Mycket riktigt rapporteras det att internettrafiken direkt dök med en femtedel, åtminstone enligt den här krångliga diagramsidan. För vem finns Antipiratbyrån till?

Uppdatering: Ida Gabrielsson har kommenterat det hela.

EU - en transparent frihetskämpe
Lavalmålet går vidare, bakom slutna dörrar. Man vill förstås att beslutet om huruvida den svenska kollektivavtalsmodellen kan accepteras eller ej ska föregås av en öppen och ärlig debatt - därav slutenheten kring rättsprocessen. Vi Europavänner hyllar denna ärendegång, och vill härmed slå ett slag för att överföra all fackligjuridisk och fackligpolitisk makt till den europeiska centralmakten.

1 kommentar:

linda sa...

hej! jag hittade till din blogg då jag googlade jan-erik, som var min morbror.i samband med minnesstunden och allt omkring, märkte vi att de som uppskattat honom för hans åsikter (och kompromisslöshet då det gällde dessa) var fler än vi kanske trott. det är roligt och uppmuntrande. roligt och uppmuntrande är det även att följa din blogg. du verkar så engagerad och entusiastisk, tror du kommer nå långt ;) keep it up!/linda