13 maj 2006

Missnöje i vardagen

Efter att ha kommit hem från Malmö åtta timmar senare än tänkt, med tåg i stället för flyg, förklarade sig brodern i dag beredd att rösta på Kommunistiska partiet. Bara för att visa vad mycket han hatar marknadsekonomin och systemet som det ser ut. Han kunde nämligen flyga schengenhändigt ner till Malmö med SAS, men på hemvägen visade sig Flyme kompromisslöst kräva pass. Och sitt nya pass har Herman inte fått ut, varför han blev stående på Sturup i den tidiga morgonen, vetandes att han inte skulle komma med på sista flyget (11.30 går dagens enda flyg till Östersund) hem.

Det löste sig med SAS-flyg till Stockholm för 400 pix och X2000 därifrån till Republiken för 300 spänn, men frågan är väl vad för skit det är när bolagen har de regler de har. Varför ska just Flyme kräva pass av inrikesresenärer som inte checkar in bagage, när andra bolag inte gör det? Jätteknepigt.

Jag förklarade sedan varför det är mer rimligt att rösta på vänsterpartiet än på KP, och det tror jag att Herman accepterade. Syftet med att rösta torde ju trots allt också vara att röstandet ska leda till någon förändring, så att säga.

Inga kommentarer: