14 juli 2006

Efter 116 år...

Efter 116 år av demonstrationer
är det dags att någon lyssnar


Så lyder Nya Moderaternas reklamfilmsslogan. Wow, jag är verkligen imponerad. Vad snälla de har blivit, di blåe! Nu ska de införa socialism, ge makten åt arbetarna och ja, helt enkelt lyssna på oss förstamajdemonstranter! Jag har verkligen tittat på helt fel partipropaganda hittills, obviously.

Det nya slagordet kunde lika gärna ha varit "Efter 87 år med allmän och lika rösträtt är det väl dags för någon sorts reaktion!" - moderaterna är fortfarande principiellt motståndare mot sånt som inte kan motiveras med företagsekonomiska argument. Som elevinflytande i skolan, en mer generös och välfungerande offentlig sektor, arbetsplatsdemokrati och sånt.

Reinfeldt, mannen som vill ta tag i idén med folkhemmet, omfamnar glatt den nya atom-teknologin. Han säger såhär för ett par dagar sedan, i en intervju för VK:

Vi tycker att man ska vara öppen för att gå vidare med kärnkraften och kan i så fall också tänka oss svensk uranbrytning. De stora älvarna ska vi inte röra.
Just det, bra! "Vi ska låta er bryta uran åt oss också, ni där i norr. Men vi låter älvarna vara!" (Älvarna som redan är fullt utbyggda.) Han är snel, min Reinfeldt. En sån där social demokrat.

Hey...! Vi gillar inte de riktiga socialdemokraterna. Kopiorna - har det just visat sig - kan annars vara ännu värre.

Inga kommentarer: