03 juli 2006

Stora grejer

Israelisk militär nyttjar sina dyra leksaker - jetflygplan från Förenta staterna - till att flyga tre till fyra gånger per natt över Gaza. I överljudsfart. När flygplanen bryter ljudvallen, på låg höjd över bebyggelsen, smäller det något oerhört. Anledningen till överflygningarna är att trakassera den palestinska civilbefolkningen så till den milda grad att de inte längre vill ha sin regering kvar. Ja, annars måste jag säga att senapsgas går snabbare.

Medan allt detta händer får vi följande nyheter om svensk politik via förnämliga public servicenyhetssändningar:

Riksdagsledamöter kopierar lobbyisters åsikter
Ojoj, detta är ju tokigt. I Sverige är sån här journalistik rätt ovanlig, ännu. Men jag hoppas verkligen att granskningarna kommer igång nu. Ty - som jag själv har stört mig lite på - vissa riksdagsledamöter verkar ideologiskt sitta helt i vissa enskilda organisationers/lobbyisters knän. Som Annelie Enochson i frågan om Systembolagets märkning av viner från Golanhöjderna.

Socialdemokrat jobbade dubbelt för junilistan
En kristdemokrat som blev sosse, nu junilistare. Pendeln kanske har stannat där, mittemellan s och kd. Synd bara att jl står för det sämsta av både sossar och kristdemokrater - demokratiska underskott och latenta reaktionära åsikter.

Kristdemokraterna jobbar stenhårt för värdegrunder
Moralens väktare i kd vill sätta upp etiska regler för bland mycket annat dokusåpor. Att jobba med moral och hyfs känns mycket bättre för kristdemokraterna än att göra någonting åt riktiga problem, på riktigt. Ida Gabrielsson har uppmärksammat det.

Inga kommentarer: