11 september 2006

And the winner is...

Okej. Artikeln i LT är faktiskt så kul så jag kan kosta på mig att klistra in den i sin helhet. Inte bara finns där några tokigt tokiga formuleringar - "Petter Olsson" är tydligen också ordförande i Muf Jämtland. (Petter Jonsson är vice ordförande i Muf Jämtland, ordförande är Kenny von Walden...)

Måltavlor i vänstertidning
skapar irritation hos muf


Valrörelsen blir allt smutsigare. Knappt har fp:s spionskandal lagt sig förrän andra fula tag tas i debatten.
- Visst tycker vi olika i partierna, men nu har vi nått gränsen, säger Petter Olsson, ordförande för moderaternas ungdomsförbund, muf, i Jämtland.

I handen har han Ung vänsters tidning, där alliansens partiledare har fått ett kikarsikte i ansiktet. Högst poäng, 10, får man om man prickar moderatledaren Fredrik Reinfeldt.

I samma tidning kan man läsa att "dom" det vill säga den borgerliga alliansen, "vill göra vinst på att tjejer spyr upp maten".

Det har berört Petter Jonsson väldigt illa.

- Jag skulle aldrig kunna skriva en sådan artikel, säger han. Vi måste väl kunna inrikta oss på politiken och försöka förklara att vi har olika vägar dit.

- Det handlar om vår politiska humor, säger Nisse Sandqvist, ordförande i Ung vänster i Jämtland. Läser man texten står det faktiskt att man ska kasta mjuka bollar på dem.

I muf:s tidning står det bara sådant, vi driver helt enkelt med deras drifter.

Inspirationen säger han kommer från LO:s kampanj "slå en spik i alliansen".

- Vi vill visa att politik också handlar om att man kastar skit på varandra och göra skandaler. Men att alliansen vill göra vinst på att tjejer spyr upp maten, det är en mycket seriös historia. Alliansen vill faktiskt privatisera välfärden, de vill att privata företag ska få skapa en marknad för just dessa flickor.
Några kommentarer:

1. Jag tycker inte att det är Röd Press som har nått anständighetens gräns, utan snarare moderaterna och Muf. Det är inte Röd Press som kommer med reaktionära förslag som slår hårdast mot kvinnorna...

2. Man får högst poäng om man träffar den största bilden, och man uppmanas att kasta mjuka bollar som bevis för att det handlar om satir och inget annat. Mittuppslaget i Röd Press är satir över satiren - en anti-hyllning till allt vad kampanjande och jippon heter.

3. Vi har inte bara "olika vägar dit" (till jämställdheten, I presume?), utan också olika "dit". Målet för Ung Vänster är ett radikalt annorlunda samhälle. Så är inte riktigt Mufs fall.

4. Det är riktigt bra att högern tar åt sig och att vi får ett embryo till debatt. Kanske har alltså den provokativa feministiska tonen gett resultat?

Inga kommentarer: