23 september 2006

Sakta gick'e

Nu står tåget stilla alldeles norr om Gävle. Det är i sig inget ovanligt att behöva stanna för möte, men det känns lite frustrerande när man

a) vet att det är ett generalstopp i Gävle, samt
b) har ett tåg i Stockholm att passa.

Men det är bara att gilla läget.

Gilla-la-lala-läget! Tjoho, tjoflöjt!

Där står tåget nu. Väldigt stilla.

Uppdatering: SJ:s tågpersonal berättar att vi hittills är 35 minuter försenade. Och sedan jag kopierade den förra bilden har tåget inte rört sig en millimeter, på tio minuter:

Wow, look at that...

Uppdatering 2: SJ röjer banan söder om tåget. Räddningstjänsten "håller fortfarande på och städar undan", enligt ombordpersonalen, som genom framrutan ser vad som händer där framme vid bebyggelsen. Och innan bilvraket/likdelarna är bortstädade i tillräckligt god omfattning blir vi kvar här. Mina 50 minuters marginal till tåget till Malmö är nu noll minuter.

Se där, så det kan bli!

Uppdatering 3: SJ har försökt skynda på uppröjningen. Om ett par minuter ska vi få rulla vidare, drygt en timme försenade. Till Stockholm kommer vi då tio minuter efter avgång för tåget till Malmö. Tokigt, tokigt...

And time simply flew by...

Förhoppningsvis har den sista tiominutersperioden varit nu! God damn!

Uppdatering 4: SJ meddelar stolt att nästa uppehåll blir Gävle. Det var ingen bil, utan någon människa som hade lyckats pricka rätt på ett tidigare tåg. Snart kommer även de spännande beskeden om vilket senare tåg jag får ta till Malmö.

Gävle, Gävle, Gävle! Heja, vad fort det går!

Inga kommentarer: