19 september 2006

Svar på tal.

Lasse piggar upp!

När Marie Söderqvist Tralau, av SvD kallad "expert" innan man sansade sig till "högerdebattör" som alla andra TT-wannabes, analyserade vänsterpartiet gav Lars Ohly ett rakt svar. I sin analys kommer Söderqvist Tralau fram till att:

Lars Ohly gör som traditionella kommunister brukar göra: man slänger ut alla oliktänkande och så blir man en liten och stark kärna. Alla tycker lika, men... Man är inte så stora.
Ohlys svar på analysen blir långfingret. Klippet är en klassiker och kan ses här.

Marie Söderqvist Tralau är en genuint obehaglig kvinna. Men det är inte bara de sunkiga, amerikanskinspirerade moraliståsikterna som framkallar obehag - hon är också riktigt usel på analys. Jag vet inte hur Stig-Björn Ljunggren och Göran Greider, som också deltog i panelen, skötte sig, men de gjorde det garanterat tusen gånger bättre än Söderqvist Tralau. Inte för att de är män, utan för att de inte är helt korkade och dryga.

I skrivandes stund hälsar Valmyndigheten att cirka 5,9 procent av befolkningen tillhör den där starka kärnan av ej ännu utrensade som fortfarande inte insett att Sovjet var dåligt och röstar på vänsterpartiet.

Sverige behöver en opposition som går att lita på och som reagerar mänskligt när omänskliga (äckelhögerextrema) påhopp haglar. Hoppas Ohly orkar hålla ut!

Inga kommentarer: