05 september 2006

Mediadrev högerut

Nu rullar mediemaskineriet med full kraft mot folkpartiet. Lars Leijonborg svettas och pressas något enormt, partisekreteraren har avgått, krismötena avlöser varandra. Ordet "politikerförakt" kommer tillbaka i minst vartannat inlägg, "Leijongate" skriker tidningsledare, varje nyhetssändning toppas med något nytt graverande och förfärande om "fp-skandalen".

Det är faktiskt helt rätt åt folkpartiet att de nu utsätts för en medial mardröm, efter att ha betett sig såhär. Visserligen suger det för hundratals folkpartivalarbetare att behöva värja sig mot skiten som partiledningen har ställt till med, men så har också partiet bevisligen hittills haft hjälp av att veta på förhand när sossarna skulle släppa sina politiska kampanjer. Och om Lars Leijonborg visste om det, varför skulle inte Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund och Maud Olofsson känna till det?

Allians för Sverige är makthungrig så till den milda grad att ödmjukhet och rent spel är nedprioriterat. Att tillsätta regering och departement efter valet är det högst prioriterade målet just nu för tusentals borgerliga kampanjare. Därför kan en medial kalldusch vara på sin plats, för att ta ner dem på jorden igen.

Inga kommentarer: