26 september 2006

Valets konsekvenser

Okej, vissa saker kan man acceptera. Som att folk är less på sossarna och det sätt på vilket de handskas med makten. Men när folks missnöje slår som det gör tycker jag att det är orättvist.

Det senaste vidriga som nått mig är att Härjedalsalliansen är villiga att, tillsammans med ett annat lokalt missnöjesparti, samarbeta med sverigedemokraterna för att ta makten i Härjedalens kommun. Något så vidrigt kan man bara inte tro direkt när man ser det, så jag hoppas att indignerade dementier rullar in i morgon från högerhåll.

Å andra sidan verkar ett försvagat vänsterstyre ha rotts i hamn i Östersund, vilket väl får ses som en halv seger. Karin Thomasson verkar rätt vettig; så länge vi slipper idiotisk nedskärnings- och liberaliseringspolitik så kommer chanserna för vänstern att slå tillbaka hårt 2010 att vara goda.

Jag sitter just nu och smaskar på mangosorbet och läser vänstertidningar. Det känns relevant att hänga med i vad som skrivs, sägs och reflekteras kring såhär omedelbart efter valårets klimax. Och som en liten tröst i en förbaskat obehaglig värld.

Inga kommentarer: