02 september 2006

Är det SSU och CUF som är alliansen?

Ibland undrar man ju. De verkar så ense om rollerna där framme vid bordet, SSU-Anna och CUF-Fredrick. Anna är losern som med fullständig inlevelse försvarar allt vad vi har i dag och avslutar alla resonemang med något som lutar åt fula ord eller "tvåhundrafemtio miljarder". Fredrick tar oppositionsrollen, belyser samhällsproblemen ur den lilla människans perspektiv och kommer med offensiva förslag som den vinnare han vill vara. Dagens debatt i Östersund var ingen classy one.

Anna borde vara mer "på". Med en sossekongress som nyligen fastslagit att full sysselsättning är det allt överordnade målet borde det inte vara några som helst problem att krossa Federley under arbetarpartiets träsko. Men icke. Hon lyckas hålla sig borta från de skarpaste, mest progressiva formuleringarna, för att i stället försvara sig innan hon blivit angripen.

Nej, SSU, det här duger inte! Att sitta och spela defensivt är att acceptera högerns bild av Alliansen som svenska folkets tappra riddare, mot socialdemokratins aristokrater!

Slå istället ett slag för den vanliga människan, konkret. Kom med förslag i stället för skrämsel; det som skrämmer är samhället sådant det ser ut i dag. Inte så som Alliansen säger att de vill ha det. Lägg också av med trams som "Nu kommer jobben!"... Är man sosse så vill man att staten ska gripa in. Go figure.

Inga kommentarer: